Μετά τον Μπους και τον Τόνυ Μπλερ, ήρθε η σειρά και του Γιώργου Παπανδρέου να δεχθεί «επίθεση» με παπούτσι σε δημόσιο χώρο.

Το απροσδόκητο περιστατικό συνέβη αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ, όταν τον πλησίασαν δύο άγνωστοι άνδρες, εκ των οποίων ο ένας τού πέταξε ένα παπούτσι χωρίς αυτό να βρει τον στόχο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ακτινολόγος, πατέρας αδιόριστης εκπαιδευτικού, κατάγεται από τη Φλώρινα και έχει ηλικία 60 ετών.

Όταν ακινητοποιήθηκε από πέντε άνδρες της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού, φώναζε «προδότες» και «κάτω η Χούντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την κράτησή του στην Ασφάλεια, σύμφωνα με δημοσογραφικές πηγές, δήλωσε ότι είναι μέλος του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου και ότι προέβη στην πράξη αυτή, γιατί ο πρωθυπουργός ”ξεπούλησε τη Μακεδονία”.

Ο κ. Παπανδρέου διατήρησε την ψυχραιμία του και δήλωσε ότι η χώρα μας προχωρά με σταθερά βήματα στην κατεύθυνση μίας οικονομίας που στηρίζεται στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη. «Θα κάνουμε την Ελλάδα περήφανη και καλύτερη, γιατί αξίζει πολλά» τόνισε.

Δείτε το βίντεο


Και στο βάθος… Ζουράρις

Στην ιστοσελίδα του Πατριωτικού Μετώπου, του οποίου στέλεχος είναι ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις, υπάρχει ανακοίνωση που καλεί τους Θεσσαλονικείς να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό πετώντας του «τα παλιά τους τα παπούτσια». Και μάλιστα επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πως αν δεν διαθέτουν παλαιά υποδήματα η οργάνωση θα τους τα προμηθεύσει.

Και… κουβεντούλα με τον Πανίκα

Λίγο αργότερα, ο κ. Παπανδρέου κοντοστάθηκε στο περίπτερο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας επί μακρόν, ανταλλάσσοντας και φιλοφρονήσεις, πράγμα το οποίο έγινε δυσμενώς δεκτό από πολιτικούς παρατηρητές που πρόσκεινται στους αντιπάλους του… «Ζορό» της Θεσσαλονίκης.
«Έμμεση διαφήμιση του έκανε ο πρωθυπουργός» επεσήμαιναν τοπικοί παράγοντες που παρευρίσκονταν στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τη Νομαρχία, ο κ. Ψωμιάδηςο χάρισε στον Γ. Παπανδρέου μία υδατογραφία, αντίγραφο έργου του Κενάν Μεσαρέ με θέμα την υπογραφή της παράδοσης της Θεσσαλονίκης από τον Χασάν Ταχσίν Πασά το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 1912 (το πρωτότυπο φυλάσσεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης).

Επίσης, τα βιβλία «Που πάμε;» του Μίκη Θεοδωράκη και «Από το Σαραντάπορο στη Θεσσαλονίκη – η ελληνοτουρκική αναμέτρηση του 1912 μέσα από τις αναμνήσεις του στρατηγού Χασάν Ταχσίν Πασά» των Β. Νικόλτσιου – Β. Γούναρη.

Τέλος, ο Νομάρχης παρέδωσε στον Πρωθυπουργό ως δώρο για τη σύζυγό του το βιβλίο «Ιστορία της Θεσσαλονίκης» του Απ. Παπαγιαννόπουλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης