Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, ευτυχώς, στο ραντεβού που είχε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας με τους ανθρώπους του τουρισμού, δεν άργησε μια μέρα, παρά μόνο… μια ώρα. Κι όταν εδέησε να μπει στην αίθουσα της εκδήλωσης, πρώτο του μέλημα δεν ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τους επιχειρηματίες, αλλά να φιλήσει μπροστά στις κάμερες (για να κλείσει στόματα) το αγαπημένο παιδί της Ρηγίλλης και φυτευτό πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Γιάννη Κοφίνη.
Ποια σκύλα μάνα το ’λεγε τ’ αδέλφια δεν πονιούνται…!
Οπότε, τα δυο καλά «γαλάζια» παιδιά (στο καλάθι δε χωρούν, στο κοφίνι περισσεύουν) κατάφεραν με τις αβρότητές τους να ρίξουν στάχτη στα μάτια εκείνων που τους κακότρωγαν!
Η εκδήλωση, η οποία θα έδινε, με τη συνεργασία υπουργείου και επιχειρηματιών, άλλη ώθηση στην τουριστική βιομηχανία, ακούσαμε ότι στέφτηκε από απόλυτη… αποτυχία! Οι δημοσιογράφοι ήταν περισσότεροι από τους ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι εκεί, για να δώσουν το κάτι παραπάνω στον ευαίσθητο αυτό τομέα, ενόψει και του ερχομού του καλοκαιριού.
Την εκτίμηση αυτή δεν την κάναμε εμείς, αλλά ο «φίλος» του υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου, Γιάννης Κοφίνης, που μετά το συντροφικό χαιρετισμό, τα είπε έξω απ’ τα δόντια και για τον τουρισμό.

