«…Πρώτο φθινόπωρο, πρώτη βροχή» ήταν το τραγούδι που χόρεψε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς στο πάρτι που έκανε για την ονομαστική του εορτή, στην οποία παρευρέθηκε και η αγαπημένη του Αλεξία Μπακογιάννη.
Την πρώτη φορά που ήρθε στο φως η ιστορία του έρωτά τους, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έκρυβε τα περιοδικά από το γραφείο ώστε να μην τα δει ο Φώτης Κουβέλης, όμως από τότε έπεσε κι άλλο νερό στον μύλο της… καψούρας.
«Είμαι καψούρης με τα μάτια που αγαπώ» θα τους τραγουδούσε ο μεγάλος Κώστας Καφάσης.
Από τη γιορτή του Ανδρέα δεν θα μπορούσε να λείψει ο πνευματικός του πατέρας και πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στη στροφή που έφερε στο χορό κατάφερε να ξεσηκώσει τους παρευρισκομένους.
«Αντιλαλούν οι φυλακές…» και στο μαγαζί έγινε της… Αριστεράς.
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ήταν τη μια στην πόρτα για να υποδεχτεί τους καλεσμένους, την άλλη στο χορό και την επομένη δίπλα στην αγαπημένη του, για λίγο όμως ώστε να μην δίνει στόχο.
«Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα μακρύ και βαρύ ζεϊμπέκικο» είπε ο πρώην βουλευτής Θανάσης Οικονόμου στην πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και εκείνη έριξε ένα βαρύ και ασήκωτο ζεϊμπέκικο, αυτό της χαρμολύπης (Ευδοκίας).
Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA Όλγα Τρέμη προτίμησε το τσιφτετέλι και στη συνέχεια ένα μπλουζ με τον βουλευτή Σπύρο Λυκούδη.
Η επίσης όμορφη παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη παρέστη, αλλά δεν χόρεψε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κάθισε μέχρι τις 12:30 και έφυγε γιατί την επομένη είχε νομοσχέδιο (ναι κυριακάτικα). Ο υπουργός είχε και μια σύντομη φιλική κουβέντα με τον Φώτη Κουβέλη.
Ένα βαρύ ηπειρώτικο χόρεψε η Αλεξία Μπακογιάννη, αλλά ο αγαπημένος της δεν… «τόλμησε» να την κρατήσει για να μην δώσει άλλες λαβές για σχόλια.
Στη γιορτή και ο αδελφός της Αλεξίας, δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης.
Και ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Νίκος Μπίστης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και η Ντόρα Κουτροκόη…
Άφθονο ποτό, ωραία ατμόσφαιρα σε χαμηλό φωτισμό, μπουφές με πλούσια εδέσματα και γλέντι μέχρι πρωίας…

