Aδιαμφισβήτητα η μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία και συγκεκριμένα στα Γεράνεια Όρη άφησε πίσω της στάχτες, αποκαΐδια και μια τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ακόμα ένας πνεύμονας πρασίνου εξαφανίστηκε από τον χάρτη, με ότι μελλοντικές επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στο οικοσύστημα. Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτές όμως τις πράσινες εκτάσεις που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά είχαν βρει καταφύγιο πολλά ζώα τα οποία, άλλα έγιναν κι αυτά στάχτη, άλλα κατάφεραν και επέζησαν με τραύματα κι άλλα ευτυχώς σώθηκαν.

Η καταστροφή που συνέβη στην Κορινθία, κινητοποίησε πολλούς φιλόζωους αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις που έσπευσαν  από την πρώτη στιγμή στην περιοχή για να βοηθήσουν στο να σωθούν όσα περισσότερα ζώα γίνεται. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που ακόμα και σήμερα, παρόλο που έχει σβήσει η φωτιά συνεχίζουν να αναζητούν, να βοηθούν και να σώζουν ζώα τραυματισμένα.

Ήδη στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα μέσω των κοινωνικών δικτύων κυκλοφορούν φωτογραφίες  και βίντεο από τις προσπάθειές τους. Μία από αυτούς τους ανθρώπους είναι και η Νίκη Κονιδάρη η οποία αναρτά οπτικοακουστικό υλικό από τις διασώσεις που κάνει στην περιοχή, μαζί με άλλους εθελοντές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από τις διασώσεις:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης