Α. Ξανθός: Να επιβληθεί επ’ αόριστον απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022, 12:31
Α. Ξανθός: Να επιβληθεί επ’ αόριστον απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων

Για εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η έλλειψη φαρμάκων καθημερινής χρήσης, «οδηγώντας σε απόγνωση φαρμακοποιούς και ασθενείς», κάνει λόγο ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Τονίζει ότι υπεύθυνοι γι' αυτό «είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας που, επειδή είναι εμμονικά νεοφιλελεύθεροι και θεωρούν ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται, αφήνουν χωρίς έλεγχο και κατασταλτική κρατική παρέμβαση τον κερδοσκοπικό μηχανισμό των παράλληλων εξαγωγών». Ο κ. Ξανθός αναφέρει ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εδώ και καιρό αναδεικνύουν το πρόβλημα «αλλά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά είναι τραγικά» και υπογραμμίζει ότι «η μόνη δραστική λύση σήμερα είναι η επ' αόριστον απαγόρευση από τον ΕΟΦ των "παράλληλων εξαγωγών" συγκεκριμένων σκευασμάτων που είναι σε συστηματική έλλειψη στην ελληνική αγορά».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα αναγκαία φάρμακα είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και βασική υποχρέωση της Πολιτείας» και καταλήγει σχολιάζοντας: «Αρκετά με το "ανθυγιεινό" μίγμα νεοφιλελευθερισμού και επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων που εφαρμόζεται στη χώρα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022, 12:31