« Έχω προσφύγει τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Τους έχω εμπιστοσύνη και περιμένω αποτελέσματα. Θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όσων συμμετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο κι αν κριθούν ένοχοι να πάνε στη φυλακή», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, όταν ρωτήθηκε για τη φράση του στο χθεσινό  debate, σχετικά με ότι κάποιοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών. Διευκρίνισε οτι αφορά και πολιτικά πρόσωπα εφόσον αποδειχτεί η ενοχή τους. «Υπάρχουν πρόσωπα που είναι στην ΕΥΠ, δικαστές, επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα, θα μας τα πει η δικαιοσύνη. Εγώ δεν προκαταβάλλω κανένα αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

Επίσης, σχολίασε αρνητικά τον Κυριάκο Βελόπουλο, λέγοντας πως «έκανε μια απαράδεκτη επίθεση στην Ορθοδοξία» και πως «αναμένει την αντίδραση από την επίσημη εκκλησία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τη πεποίθηση ότι θα προκύψει Κυβέρνηση μετά τις εκλογές τις 21ης Μαΐου τονίζοντας μάλιστα ότι αυτή είναι δική του πρόθεση για να μη χρειαστεί και δεύτερη προσφυγή στις κάλπες. Υποστήριξε, ότι «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επισείουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας για να στηρίξουν τον Μητσοτάκη και διαχώρισε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι είναι άλλο κόμμα. «Το ΠΑΣΟΚ έχει την πολιτική προίκα του Ανδρέα Παπανδρέου και είναι ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κομμουνιστικογενές και τη ΝΔ που είναι κόμμα της λαϊκής Δεξιάς».

Στο ερώτημα αν αισθάνεται πιο κοντά σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και με ποιόν θα προτιμούσε να συγκυβερνήσει, απάντησε ότι «είμαστε απέναντι στις πρακτικές και του Μητσοτάκη και του Τσίπρα. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι ανάχωμα στον αυταρχισμό και τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα και τον πελατειακό ελιτισμό του κ. Μητσοτάκη. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής σταθερότητας και προοπτικής».

Σχετικά με τη θέση του ότι δε θα δεχτεί για επόμενο Πρωθυπουργό, ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα, ο Νίκος Ανδροπυλάκης επανέλαβε εμφατικά ότι δεν θα επιβάλλει τον Πρωθυπουργό. «Θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, όπως και υπουργοί σε κομβικά υπουργεία. Αν δε συμφωνούν με αυτή μου την πρόταση Μητσοτάκης και Τσίπρας, τότε ας συγκυβερνήσουν μαζί οι δυο τους». Εξαπέλυσε, δε, νέα επίθεση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «δεν κυβερνά με τη ΝΔ αλλά με την παρέα του στο Μαξίμου και μερικούς υπουργούς από το ΛΑΟΣ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Οικονομία ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποφορολόγησε τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών» και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο, ενώ άφησε αιχμές για τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνώντας να υπάρχει μια αξιολόγηση και κοστολόγηση όλων των προγραμμάτων από κάποια αρχή.

Υπογράμμισε πώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με αιχμές ισχυρή Δημόσια Παιδεία και Δημόσια Υγεία, τη φορολογική δικαιοσύνη και την εθνική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα ώστε να υπάρξει μια ενιαία γραμμή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης