Αντιπαράθεση Καϊλή-Μαριά σχετικά με το αίτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Ευρωβουλή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 00:30
Αντιπαράθεση Καϊλή-Μαριά σχετικά με το αίτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Ευρωβουλή

Την κατηγορία πως ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, διασπείρει «fake news» και «έκαψε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων» με τον τρόπο που προώθησε δικό του σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, απηύθυνε η ευρωβουλευτής της Ελιάς (ΚΙΝΑΛ), Εύα Καϊλή, δίνοντας αφορμή για μιαν έντονη μεταξύ τους, πολιτική αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το αίτημα του Νότη Μαριά για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, εισήχθη προς ψήφιση από τον ίδιο την περασμένη Δευτέρα, εξασφαλίζοντας την πολιτική στήριξη μονάχα της πολιτικής ομάδας του ίδιου (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές - ECR) και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE), ενώ καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων.

Σύμφωνα με την Εύα Καϊλή η οποία απείχε απ' τη σχετική ψηφοφορία, «ο Μαριάς έκαψε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, σε μια παράσταση που χειροκροτητές ήταν η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ». «Αποκαλύπτω τα ψέματα των λαϊκιστών» αναγράφει στη σελίδα της στο Facebook η ευρωβουλευτής της Ελιάς (ΚΙΝΑΛ). «Ο Μαριάς πούλησε πατριωτισμό, θυσιάζοντας την Εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε για ένα Κοινό Ψήφισμα των παρατάξεών μας, κατεβάζοντας ‘εκτός ημερησίας’ ένα πρόχειρο δικό του. Λίγες μέρες πριν, έγινε ειδική εκδήλωση με δική μου πρόσκληση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ποντίων Αρμενίων και Ασσυρίων στο Ευρωκοινοβούλιο! Εκεί συντονίστηκε η προσπάθεια να γίνει ευρωπαϊκή μέρα μνήμης η 19/5 για τη Γενοκτονία. Στα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου που αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων, μόνο μέσα από το ΠΑΣΟΚ μπορούσε άλλωστε να προχωρήσει με επιτυχία αυτή η προσπάθεια» συμπληρώνει.

Απαντώντας στην κα Καϊλή, ο Νότης Μαριάς σημειώνει: «Αντί να κάνει την αυτοκριτική της που έλαμψε δια της απουσίας της από την επίμαχη ψηφοφορία για τη διοργάνωση συζήτησης στην Ευρωβουλή για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με κατηγορεί για δήθεν πατριδοκαπηλία. Είναι άραγε πατριδοκαπηλία η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών μας; Επιπλέον, αφού δήθεν είχε ετοιμάσει κοινό ψήφισμα για το ζήτημα αυτό, γιατί δεν το είχε καταθέσει μέχρι την Δευτέρα 15/4 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στην τελευταία συνεδρίαση για την παρούσα θητεία της Ευρωβουλής; Επίσης, αν ήταν παρούσα και ψήφιζε την πρότασή μου, πράγματι θα είχε ευκαιρία να καταθέσει το ψήφισμα που ισχυρίζεται, αφού άλλωστε εγώ ζήτησα να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία αίτημα για συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Σε περίπτωση δε, που γινόταν δεκτή η πρότασή μου, τότε κάθε πολιτική ομάδα θα κατέθετε το ψήφισμά της και ως είθισται, στο τέλος θα καταλήγαμε σε κοινό ψήφισμα. Επομένως, μέσα από τη διαδικασία που ξεκίνησα, μπορούσε να ψηφιστεί και το δικό της υποτιθέμενο ψήφισμα, το οποίο υποτίθεται θα κατέθετε στην Ευρωβουλή,  πότε άραγε;». «Ας απαντήσει λοιπόν για την ταμπακέρα» συνεχίζει ο κ. Μαριάς.

«Γιατί άραγε έλαμψε δια της απουσίας της από την επίμαχη ψηφοφορία;  Η πρωτοβουλία μου για συζήτηση  του θέματος είχε γνωστοποιηθεί από τις 3/4 και το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε αρμοδίως από την Πολιτική μου Ομάδα το ECR και στηρίχθηκε μόνο από την Ευρωπαϊκή Αριστερά (Gue)» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής. Εξάλλου, η Εύα Καϊλή στη σελίδα της στο Facebook, εγκαλώντας τον Νότη Μαριά για διασπορά "fake news", τονίζει πως πριν τέσσερα χρόνια, «έφαγε μια αγωγή στο κεφάλι ο Καμμένος, επικεφαλής του Μαριά των ΑΝΕΛ, για τα ψέματα του ότι 'δεν ψήφισε η Εύα Καϊλή την επιστροφή των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων'. Ψηφοφορία δεν έγινε ποτέ όμως! Καθώς πριν φτάσει στο ΕΚ, στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, ενημερώθηκε ο Μαριάς ότι δεν έχει αρμοδιότητα το Ευρωκοινοβούλιο».

«Ο πανικός κάνει ζημιά, όχι σε εμάς προσωπικά, αλλά στην χώρα» συνεχίζει η ευρωβουλευτής. «Λυπάμαι που τόσα χρόνια δουλεύουμε στην νομοθεσία και κάποιοι με ψέματα, με προπαγάνδα, παρασιτοζωούν στην πολιτική ζωή του τόπου. Είμαι Αποφασισμένη να τελειώσω με αλήθειες τα ‘fake news’ τύπου Μαριά» αναφέρει στην ανάρτησή της η κα Καϊλή. «Με κατηγορεί ότι είπα δήθεν ένα τεράστιο ψέμα εις βάρος της για τις γερμανικές αποζημιώσεις» απαντά ο Νότης Μαριάς. «Τότε γιατί έκανε αγωγή στον κ. Καμμένο και όχι σε μένα; Τέλος, τα περί αγωγής στον κ. Καμμένο δεν με αφορούν. Άλλωστε από τον Οκτώβριο του 2014 δεν έχω καμία σχέση με τους ΑΝΕΛ και αυτό το γνωρίζει. Ποιος λοιπόν διαδίδει fake news; Αυτά τα ολίγα για τα fake news τύπου Καϊλή» καταλήγει στην απάντησή του ο ευρωβουλευτής.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 01:01