Διευκρινιστική δήλωση Δρίτσα: Η τρομοκρατία απέτυχε – Το κράτος δικαίου επικράτησε με βαρύ φόρο αίματος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 17:32
Διευκρινιστική δήλωση Δρίτσα: Η τρομοκρατία απέτυχε – Το κράτος δικαίου επικράτησε με βαρύ φόρο αίματος

Η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν» προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση. Ο ίδιος ο βουλευτής μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν έσπευσε να κάνει διευκρινιστική δήλωση τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» πως η δήλωσή του αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

Και πρόσθεσε: «Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική, λόγω χρόνου, διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη».

Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», «προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει» είχε ισχυριστεί νωρίτερα η Ν.Δ.

«Όσα είπε ο κ. Δρίτσας είναι απαράδεκτα, ανιστόρητα και προκλητικά. Η τρομοκρατία είναι εχθρός της Δημοκρατίας», σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 17:39