Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 77η επέτειο από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε τη σημασία του Γοργοποτάμου ως η κορυφαία πράξη μιας ενωτικής προσπάθειας. «Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου για μας έχει έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα. Γεφύρωσε τις διαχωριστικές γραμμές και συνιστά φωτεινό σύμβολο ομοψυχίας και πατριωτισμού» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε όταν παραμερίζουμε τις αντιθέσεις, προσπερνάμε τα μικρά και συγκεντρώνουμε την εθνική μας ενέργεια στα μεγάλα». «Ο στόχος», τόνισε, «για την ολόπλευρη ισχυροποίηση της χώρας επιβάλλει κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις όπως επίσης επιβάλλει και δημιουργικές συνθέσεις. Επιτάσσει πατριωτική συνείδηση, σύνεση, συναίνεση και ρεαλισμό και σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Ο δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος, ζήτησε να αναδειχθεί η σημασία της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου ως καθοριστικό στοιχείο της παγκόσμιας ιστορίας σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως είναι η αφετηρία για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε με βάση εκείνα που ενώνουν όλους τους Έλληνες τις συνθήκες για την επόμενη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες στις εκδηλώσεις εκτός από τους εκπροσώπους των αντιστασιακών σωματείων ήταν ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, βουλευτές, ο πρώην ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, όπως επίσης και εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στη φετινή 77η επέτειο ήταν παρούσα και η Νεοζηλανδή, Ροζαλίν Στέφενς, που είναι κόρη του Τομ Μπαρνς που ήταν ο άνθρωπος που εκείνη τη βραδιά της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου έβαλε τα εκρηκτικά και τα πυροδότησε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης