Αμανατίδης: Η κυβερνητική πολιτική απαξιώνει τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό κράτος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 06:51
Αμανατίδης: Η κυβερνητική πολιτική απαξιώνει τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό κράτος

Έντονη κριτική σε υψηλούς τόνους άσκησε τη Δευτέρα στην κυβερνητική πολιτική, που ακολουθεί η ΝΔ, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης με αφορμή τις ελλείψεις σε κτιριακή υποδομή και στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, με έμφαση στην ανατολική Θεσσαλονίκη και το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

«Η Νέα Δημοκρατία απαξιώνοντας δημόσιες υπηρεσίες και δημόσια αγαθά θέλει να στρέψει τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, λίγα λεπτά αφότου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Νοσοκομείο της Καλαμαριάς με τη διοίκηση του «Άγιος Παύλος»,  βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, επέλυσε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου και η τωρινή κυβέρνηση δεσμεύτηκε να το επεκτείνει» δήλωσε, επειδή υπάρχει αντικειμενική ανάγκη για τουλάχιστον άλλες 200 κλίνες, ιδίως αφού  τους καλοκαιρινούς μήνες και σε περιόδους τουριστικής αιχμής το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», εξυπηρετεί όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
 
«Αντί για αυτό», όπως σημείωσε γίνονται «μετακινήσεις στελεχών- προϊσταμένων και διευθυντών- με κριτήρια τις πολιτικές τους τοποθετήσεις».
 
Ερωτηθείς στη συνέχεια για τα εθνικά θέματα και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι μολονότι δεν γνωρίζει το διπλωματικό παρασκήνιο καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων για τα ελληνοτουρκικά, είναι φανερό ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν βλέπει το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγεί με την πολιτική κατευνασμού και προβλεψιμότητας που ακολουθεί».
 
«Η Τουρκία απλώνει τραχανά..» σχολίασε και πρέπει να επεκταθούν οι κυρώσεις της Ε.Ε. απέναντι στην Άγκυρα, πέραν των παραβιάσεων της κυπριακής Α.Ο.Ζ. και για το ανυπόστατο M.o.U που υπέγραψε ο Ερντογάν με τον Σάρατζ της Λιβύης.
 
«Η κυβέρνηση δεν εξέπεμψε σαφή μηνύματα προς την Τουρκία και τον διεθνή παράγοντα, ούτε και στις συμμαχίες που είχε εδραιώσει στην περιοχή η προηγούμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε.
 
Μιλώντας, τέλος για την επίθεση που δέχονται οι λαϊκές κατακτήσεις και το κοινωνικό κράτος, που σε αντίξοες συνθήκες θέλησε να ενισχύσει η κυβερνώσα Αριστερά είπε πως «ό,τι θετικό υπάρχει ακόμη οφείλεται στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επιχειρεί να το γκρεμίσει».
 
«Πού είναι η 13η σύνταξη; Πότε θα γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού, που υποσχέθηκε για να εκλεγεί η ΝΔ, στο διπλάσιο της ανάπτυξης; Θα δούμε αύξηση πάνω από 5%, αφού μιλά για 2,8% ανάπτυξη;» ήταν μερικά από τα εύλογα ερωτήματα, που έθεσε, καταλήγοντας στο ότι οι τράπεζες έχουν προστατευθεί δύο και τρεις φορές από τους πολίτες πρέπει να καταλάβουν στη ΝΔ ότι χρειάζονται και οι πολίτες προστασία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 06:51