Η απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούντ Τσαβούσογλου, ο οποίος μίλησε για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και έθεσε θέμα κυριαρχίας τους, ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε «κλιμακούμενη» την προκλητικότητα από τους Τούρκους και μίλησε για δηλώσεις «ανιστόρητες και απαράδεκτες σε όλα τα επίπεδα».

«Αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις. Είναι ανιστόρητες αυτές οι δηλώσεις και δεν εδράζονται πουθενά. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, την νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή» είπε ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real.

Σε ερώτηση για τις  «υβριδικές απειλές»  ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι μπορεί να είναι απειλές όπως στον Έβρο το 2020  ή στην κυβερνοασφάλεια.

«Κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον οφείλει να παίρνει τα μέτρα της να τις αντιμετωπίσει. Στο παρελθόν διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοιες απειλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας όπως στο χώρο της κυβερνοασφάλειας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης