«Την Παρασκευή θα έχουμε την εικόνα της πανδημίας από όλη την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής δείχνει μια μικρή τάση αποκλιμάκωσης. Αν συνεχιστεί θα μπορούμε να πάμε με τη διαδικασία των self tests σε μεγαλύτερη χαλάρωση στο λιανεμπόριο» είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μέχρι σήμερα από τη λειτουργία του λιανεμπορίου δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η κατάσταση στην πανδημία. Μέχρι σήμερα, 10η μέρα. Όμως μέχρι τη 14η μέρα αυτό μπορεί να έχει αλλάξει» είπε και διευκρίνισε πως η όποια χαλάρωση δεν αφορά στα sms, αλλά στον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται με τη μη λειτουργία των εμπορικών κέντρων και των mall.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη προτεραιότητα για εμάς είναι η ομαλοποίηση της αγοράς, είπε. Αναφέρθηκε στα self tests ως υπερόπλο που έφερε αισιοδοξία στην κοινωνία, «καθώς μας γλίτωσε από ένα μεγάλο κομμάτι του ιού» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τη μεγάλη κορύφωση της πανδημίας την έχουμε αφήσει πίσω μας. Χαρακτήρισε ωστόσο πρόωρη την όποια συζήτηση για άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα.

Σε σχέση με το άνοιγμα της εστίασης, παρέπεμψε στις χθεσινές εικόνες από την έναρξη λειτουργίας των παμπ στο Λονδίνο και εξέφρασε την ανησυχία του. «Αν αύριο ανοίγαμε εδώ την εστίαση και βλέπατε αυτές τις εικόνες, δεν θα τρομάζατε και λίγο; Καλό είναι να ξέρουμε τι ζητάμε. Να μην πάρουμε περισσότερα ρίσκα από όσα πρέπει. Να κάνουμε βήματα προσεκτικά» είπε.

Παράλληλα άσκησε κριτική στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία λέγοντας ότι μια σειρά μέτρων που έχουν εφαρμοστεί αποτελούν στην ουσία διαγραφή ιδιωτικού χρέους. Το πρόβλημα το έχουμε εντοπίσει και το έχουμε αντιμετωπίσει, είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διόγκωση από το 2019 στο 2020 δεν έχει ουσιαστική διαφορά διότι το έχουμε αντιμετωπίσει, όπως π.χ. με την πληρωμή των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων και το πρόγραμμα Γέφυρα Ι και ΙΙ, που είναι πληρωμή ιδιωτικών χρεών από το κράτος προς τις τράπεζες, αλλά ταυτόχρονα προστατεύει και τις τράπεζες που διατηρούν την ευστάθειά τους, ώστε να μην μπούμε πάλι σε περιπέτειες, είπε. Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος διαγραφής των χρεών προς τις τράπεζες, πρόσθεσε. Κάθε αντιγραφή που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2014 και την εποχή της σεισάχθειας θα πρέπει να γίνεται με τη γνώση ότι όλα αυτά τα ζήσαμε και λάβαμε πικρή πείρα, δήλωσε.

Επίσης σημείωσε πως «το πρόγραμμα Γέφυρα για τους επιχειρηματίες είναι εννέα μήνες μπροστά. Κανείς δεν θα πει στους επιχειρηματίες που θα ανοίξουν αύριο, πηγαίνετε τώρα να πληρώσετε τα χρέη σας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης