ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στην Κούβα - Τα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, 18:45
ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στην Κούβα - Τα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας «καταδικάζει τη νέα κλιμάκωση των επιθετικών ιμπεριαλιστικών ενεργειών ενάντια στην Κούβα και τον λαό της και συγκεκριμένα το κάλεσμα σε διαδηλώσεις με αντικομμουνιστικό και αντεπαναστατικό περιεχόμενο στις 15 Νοεμβρίου, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της Κούβας.

Πρόκειται για ενέργειες που ενορχηστρώνουν και χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα στο έδαφός τους, καθώς και αντεπαναστατικές δυνάμεις μέσα στην Κούβα. Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της Κούβας έχει δώσει στη δημοσιότητα πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων για το πως τα πρόσωπα που ηγούνται των αντεπαναστατικών ενεργειών συνδέονται και καθοδηγούνται απευθείας από μηχανισμούς στις ΗΠΑ, με σκοπό να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης και να μεθοδεύσουν την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων ακόμα και πραξικόπημα στην Κούβα» αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του κόμματος.

Το ΚΚΕ «καταδικάζει απερίφραστα τις προβοκατόρικες ενέργειες των ιμπεριαλιστών και κάθε σενάριο για οποιουδήποτε είδους ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κούβα, που στόχο έχουν να ανατρέψουν τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης» προσθέτει η ανακοίνωση.

Σημειώνει ότι «πι κατακτήσεις του κουβανικού λαού γίνονται ακόμα πιο φανερές σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, όταν η Κούβα έχει παρασκευάσει 5 εμβόλια, έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στον κόσμο και ταυτόχρονα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, ενώ ταυτόχρονα έχει διοργανώσει διεθνιστική ιατρική βοήθεια σε άλλους λαούς!»

Το ΚΚΕ καλεί «σε ενίσχυση του αγώνα για τον τερματισμό του βάρβαρου ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού της Κούβας και την άρση των 243 πρόσθετων οικονομικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση Τράμπ και διατηρεί στο ακέραιο η κυβέρνηση Μπάιντεν. Εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του με τον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας» και καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο λαός της Αθήνας και των άλλων πόλεων της Ελλάδας, στις εκδηλώσεις και τις πορείες για τον εορτασμό της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διαδηλώνοντας ενάντια τον αμερικανό-νατοϊκό ιμπεριαλισμό και στις απανταχού επεμβάσεις και σχεδιασμούς του, μπορεί να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στην Κούβα. Η Κούβα θα νικήσει!».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, 18:50