Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τα ζητήματα ασφάλειας της πόλης, για τα οποία ο δήμος έχει ζητήσει συνάντηση με το υπουργείο, χωρίς να έχει λάβει απάντηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη διαρκούς αστυνόμευσης στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποχρεώνεται, όπως είπε, να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και έναν μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά του για συνάντηση.

«Τον παρακαλώ εδώ και έναν μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε, προσθέτοντας: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Επισήμανε, παράλληλα, ότι ο δήμος έχει εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 

Από την πλευρά τους, κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απάντησαν στα όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέροντας ότι η στάση του Κώστα Μπακογιάννη προκαλεί απορίες και τονίζοντας πως υπάρχει διαρκής επικοινωνία του δήμου με το υπουργείο.

Αναλυτικά, υπογραμμίζουν: «Απορίες προκαλεί η στάση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις-σκούπα στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής, με τον αρμόδιο υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος; Τι, αλήθεια, θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης