Μήνυμα σε Τουρκία από Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου: «Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 19:52
Μήνυμα σε Τουρκία από Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου: «Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις»

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της Τουρκίας διαμήνυσε στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τουρκικές προκλήσεις και για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου σχολίασε ότι οι εντάσεις από πλευράς της Τουρκίας συνεχίζονται.

Αναλυτικά ο διάλογος μπροστά στις κάμερες:

«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της ΕΕ» πρόσθεσε.

«Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπογραμμίζει:

«Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 20:00