Πέτσας: Εντός του Νοεμβρίου θα μεταφερθούν 4.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 14:42
Πέτσας: Εντός του Νοεμβρίου θα μεταφερθούν 4.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα

Στο Προσφυγικό και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας γνωστοποιώντας λεπτομέρειες σχετικά με το πως θα γίνει το επόμενο διάστημα η μετεγκατάσταση προσφύγων σε δομές της ενδοχώρας.

Ο κ. Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία για τη χορήγηση ασύλου, σημειώνοντας ότι «επισπεύδουμε τις αιτήσεις εξέτασης ασύλου».

Αναφερόμενος στη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου τα οποία «ασφυκτιούν» λόγω των προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια, τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν μεταφερθεί 1.100 πρόσφυγες ενώ όπως είπε συνολικά από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβρη έχουν φύγει από τις Δομές στα νησιά 6.500 άτομα.

«Προτεραιότητά μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών» επεσήμανε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι στόχος είναι να φύγουν άλλοι 4.000 πρόσφυγες από τα νησιά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα. «Ακολουθούμε δύο αρχές. Η πρώτη είναι να βάζουν όρια στον αριθμό των ατόμων που θα μεταφέρονται σε κάθε περιοχή» είπε για να προσθέσει ότι «ταυτόχρονα θα ενισχυθούν οι Δομές και οι σχετικές υπηρεσίες σε αυτές τις περιοχές».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 14:47