Ενίσχυση της αστυνόμευσης στο λεκανοπέδιο της Αττικής με νέους αστυνομικούς, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι «νέοι» αποφοίτησαν το περασμένο Σάββατο από τις σχολές της αστυνομίας και σύμφωνα με τον υπουργό «ορκίστηκαν 708 νέοι αστυνομικοί και το σύνολο τους αυτή τη βδομάδα θα αναλάβει υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο της ΓΑΔΑ. Για ποιο λόγο; Διότι εδώ βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας στη χώρα, ενώ εδώ μόλις το 1/3 από τους 56000 αστυνομικούς. Θα ενδυναμωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που περιπολεί εκεί έξω». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε επίσης ότι θα ενισχυθούν οι νυχτερινές περιπολίες, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανακοινώσει ότι «εκατό περιπολικά θα κυκλοφορούν από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί» αλλά κάτι τέτοιο έγινε για λίγες μέρες. «Στις επόμενες 15 ημέρες, θα γίνουν ανακοινώσεις για το πόσο θα αυξηθούν και οι νυχτερινές περιπολίες οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία αποδίδουν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, καθώς την ημέρα της επίσημης παρουσίασης της υπόθεσης δεν ήταν παρών στην αίθουσα με την ηγεσία της αστυνομίας, λέγοντας ότι «το πρόβλημα στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου ήταν μεγάλο και πριν από τρία χρόνια. Υπάρχουν ενημερωτικά σημειώματα της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2018, τα οποία που δείχνουν μεγάλη παραβατικότητα, εγκληματικότητα. Μάλιστα τα σημειώματα αυτά περιείχαν ονόματα, τα βασικά στοιχεία των αρχηγών των εγκληματικών οργανώσεων τα οποία  συνελήφθησαν στην πρόσφατη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας». Για ποιο λόγο όμως η αστυνομία δεν επιχείρησε να «καθαρίσει» το τοπίο των φοιτητικών εστιών από το 2019 όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν είπε το παραμικρό.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στα τελευταία γεγονότα λέγοντας ότι «στη φοιτητική εστία, υπήρχαν δύο τρεις όροφοι ολόκληροι από τους οποίους ήταν ουσιαστικά αποκλεισμένοι οι φοιτητές. Ήταν ο τόπος στον οποίο οργανώνονταν οι δουλειές αυτών των εγκληματικών οργανώσεων. Το λέω αυτό γιατί την ημέρα που έγινε η επιχείρηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μας είπαν τι πράγματα είναι αυτά; Γιατί ταλαιπωρεί η αστυνομία τους φοιτητές, γιατί τους βάζει σε κινδύνους, γιατί πυροβόλησε η αστυνομικός αυτόν που πήγε να τη σκοτώσει, κλπ. Η πραγματικότητα είναι ότι στην πρόσφατη επιχείρηση ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με τον τρόπο που περιέγραψα και δεν αντιδρούσε για το γεγονός ότι τα παιδιά, οι φοιτητές βρίσκονταν σε ένα χώρο και συναγελάζονταν υποχρεωτικά με σεσημασμένους κακοποιούς». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης