«Ο ιός χτυπάει συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά αποσκοπούν στην προστασία των άλλων. Εκεί είναι το κρίσιμο και φεύγουμε από το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο να γίνει αντιληπτό» τόνισε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα. Σακελλαροπούλου πρόσθεσε ότι οι νέοι έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής και ενδεχομένως αισθάνονται λιγότερο ευάλωτοι, αλλά «αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό και ελπίζω ότι θα γίνει είναι ότι η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού είναι το πρόβλημα. Δεν μπορεί κάποιος για τον εαυτό του να αναδεχθεί κάτι. Δεν μπορεί όμως να αναδεχθεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στην παρουσία της στο Καστελόριζο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πειθαρχία των παιδιών στα μέτρα ασφάλειας και τη μάσκα και είπε ότι «τα παιδιά έχουν πολλά να μας διδάξουν για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την πειθαρχία και την κοινωνική συμπεριφορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά, χαρακτήρισε «ταραξία» την Τουρκία και είπε ότι έχει αποδειχθεί ότι η Ελλάδα σέβεται τους κανόνες καλής γειτονίας, δυστυχώς όμως μια γειτονική χώρα ακολουθεί τον ρόλο του ταραξία.

Πρόσθεσε ότι και η Ευρώπη έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, και πρέπει η αρχή της αλληλεγγύης κάποια στιγμή να επικρατήσει.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης