Σε πρόσωπο – κλειδί για το Qatargate αναδεικνύεται η Βελγίδα ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών Μαρί Αρενά, καθώς η δικαστική έρευνα αποκαλύπτει όλο και περισσότερες λεπτομέρειες της εμπλοκής της.

Όπως γράφει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Le Soir, η Μαρί Αρενά, η οποία αντικατέστησε τον φερόμενο ως εγκέφαλο του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, στη θέση του επικεφαλής της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Βελγίδα ευρωβουλευτής δέχτηκε τηλεφώνημα από την Εύα Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την επιχείρηση με την οποία εντοπίστηκαν μεγάλα ποσά στην κατοχή των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Le Soir, η Μαρί Αρένα είχε τουλάχιστον 389 τηλεφωνικές επαφές με τον Παντσέρι στο διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 έως τα μέσα Σεπτεμβρίοου 2022, δηλαδή ελάχιστα λιγότερες από τις 437 που είχαν την ίδια περίοδο ο Παντσέρι με τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι. 

«Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν συνάδελφος στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και είναι, επίσης, φίλος μου» είχε απαντήσει στις 11 Δεκεμβρίου στη Le Soir η Αρενά για τη σχέση της με τον ιδρυτή της «αμαρτωλής» ΜΚΟ «Fight Impunity». Ωστόσο, πλέον η Μαρί Αρένα κάνει λόγο απλώς για μια «επαγγελματική φιλία».

«Δεν είναι τυχαίο, ωστόσο, ότι ήταν σε αυτή την επί μακρόν φίλη του Παντσέρι που στράφηκε η Εύα Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου ανήσυχη για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να εντοπίσει ούτε τον σύντροφό της, ούτε τον προϊστάμενό του» γράφει η Le Soir υπενθυμίζοντας την κατάθεση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή λίγο μετά τη σύλληψή της: «Πρώτα προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Παντσέρι – που μιλά μόνο ιταλικά – αλλά δεν τον βρήκα. Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπελά και μετά με τη Μαρί Αρενά. Μου απάντησαν ότι δεν γνώριζαν γιατί δεν απαντούσε ο Παντσέρι». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνομιλία αυτή αναφέρθηκε και η Μαρί Αρενά: «Ναι η Εύα Καϊλή με κάλεσε. Ήμουν σε ένα συνέδριο και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Της είπα να ηρεμήσει και να περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Υποθέτω ότι ήταν σε πανικό και γι’ αυτό επιχείρησε να προσεγγίσει τους Βέλγους συναδέλφους της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης