Το έργο που παράγει το Λιμενικό Σώμα από την μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη, είναι έργο τεράστιας εθνικής σημασίας, δήλωσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης εγκαινιάζοντας το νέο Λιμενικό Τμήμα στην Ελούντα.

Είπε ότι το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της θεσμικής οργάνωσης του Λιμενικού και της ενίσχυσης του τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμούς, ενώ προσέθεσε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, άνδρες και γυναίκες, δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ασφάλεια του θαλάσσιου χώρου, την υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και για την προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με απόλυτο σεβασμό στις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε εξάλλου ότι ο Άγιος Νικόλαος χρειάζεται πολλά περισσότερα προκειμένου να αποκτήσει την θέση που δικαιούται ως ένας πραγματικός πυλώνας προσέλκυσης και παροχής τουριστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Τόνισε ότι για το λόγο αυτό έχει στενή συνεργασία με τον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό, διασφαλίζοντας χρηματοδότηση για τις μελέτες εξομοίωσης των χερσαίων ζωνών σε Ελούντα, Μίλατο και Σίσι.

Επίσης, είπε ότι με την υλοποίηση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος “Νέαρχος”, που έχει προβλεφθεί στο πολύ πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο για τη νησιωτικότητα, προωθείται η χρηματοδότηση για την ανάπλαση των χερσαίων ζωνών μέσω της υλοποίησης σειράς αναγκαίων λιμενικών έργων.

«Είμαι βέβαιος ότι και το Λιμενικό Τμήμα της Ελούντας θα προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο και θα αποτελέσει στην ουσία ανά μηχανισμό που θα επιλύει προβλήματα και θα παρέχει δράσεις και υπηρεσίες που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, τόσο για τον τοπικό πληθυσμό όσο και τους εκατομμύρια ταξιδιώτες που τον επισκέπτονται κάθε χρόνο» συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης