Ζαχαριάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε προοδευτικές συνεργασίες με συγκεκριμένη προγραμματική ατζέντα»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019, 10:33
Ζαχαριάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε προοδευτικές συνεργασίες με συγκεκριμένη προγραμματική ατζέντα»

«Η εμπιστοσύνη στη χώρα έχει αποκατασταθεί κι αυξάνεται συνεχώς. Η έκδοση του δεκαετούς ομολόγου αποτελεί ορόσημο» τονίζει μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχωρεί στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και παράλληλα, υπογραμμίζει την αισιοδοξία του για την περαιτέρω πορεία της χώρας.

Ο Κ. Ζαχαριάδης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τους στόχους της κυβέρνησης που δεν είναι άλλοι από την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Μάλιστα αφήνει αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης και την καταστροφολογική ρητορική στην οποία επιδίδεται. Ενώ, συνιστά υπομονή έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με τις ρυθμίσεις χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Συνιστώ λίγη υπομονή για το συνολικό πακέτο θετικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, και αφορά τις 120 δόσεις, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τα χρέη σε ταμεία, τις μικροπιστώσεις για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, την Αναπτυξιακή Τράπεζα και το πλαίσιο για τις τραπεζικές επενδύσεις» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διεύρυνση των προοδευτικών δυνάμεων εν όψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων ο διευθυντής της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, επισημαίνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε προοδευτικές συνεργασίες, πάνω σε μια συγκεκριμένη προγραμματική ατζέντα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να προχωρήσουμε το έργο μας με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από μερίδα των πολιτών ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «όσο προχωράμε μέσα στο χρόνο, θα γίνονται ακόμη πιο σαφή και ξεκάθαρα τα θετικά της Συμφωνίας των Πρεσπών για την κοινωνία μας, για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Κατανοούμε και την απογοήτευση και τον προβληματισμό, ωστόσο η Συμφωνία αυτή είναι εξαιρετικά θετική για τη χώρα μας και τα συμφέροντά μας». Πάντως επεσήμανε πως η επιχειρούμενη πρόκληση γενικευμένης αναταραχής που εκκινεί από πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους πρέπει να προβληματίσει το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων.

Τέλος ο κ. Ζαχαριάδης με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν από τις δικαστικές αρχές για την εθνική τραγωδία στο Μάτι τόνισε ότι επιχειρείται μια μικροκομματική και μικροπολιτική αντιπαράθεση. « Την έρευνα θα την κάνουν τα δικαστήρια και οι δικαστές, όχι τα τηλεπαράθυρα και διάφοροι κονδυλοφόροι που έχουν βγάλει τα πορίσματα και τα συμπεράσματά τους από το πρώτο δευτερόλεπτο» υπογραμμίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019, 10:34