Επιμένει, παρά τις αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, στη θέση της για διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από μετάφραση και όχι από το αρχαίο κείμενο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. «Τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών», είπε η κ. Ρεπούση μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».
«Είναι σημαντικό να διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Δεν μπορείς, όμως, να αναγκάσεις τα παιδιά να γνωρίσουν τις αξίες και τις αρχές αυτές, μαθαίνοντας αρχαία» είπε χαρακτηριστικά.
Η γλώσσα που μιλάμε είναι η Νέα Ελληνική και δεν πρέπει να διδάσκονται τα Αρχαία σε βάρος των Νέων, πρόσθεσε.
Για το μάθημα των Θρησκευτικών, η κ. Ρεπούση είπε ότι δεν πρότεινε την κατάργηση της διδασκαλίας τους, αλλά την ένταξή τους σε πιο θρησκειολογική βάση, προκειμένου-όπως είπε-να μαθαίνουν τα παιδιά την ιστορία όλων των θρησκειών.
Για την κριτική που δέχεται απάντησε πως θέλει να ακούσει συγκεκριμένα επιχειρήματα και «όχι κορώνες και δεκάρικους λόγους».
Διαβάστε επίσης: Πόλεμος Ρεπούση – Άνθιμου στον αέρα
Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

