Τηλεοπτική κόντρα ξέσπασε σήμερα το πρωί με τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Μητροπολίτης κατηγόρησε την κ. Ρεπούση για τις χθεσινές δηλώσεις της περί κατάργησης των αρχαίων ελληνικών και λατινικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι έγκλημα αυτά που είπε η κύρια Ρεπούση στη Βουλή για τα αρχαία ελληνικά και δεν θα το επιτρέψουμε για τα παιδιά μας» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Άνθιμος και δήλωσε πρόθυμος να εξομολογήσει ευχαρίστως την κ. Ρεπούση αν πήγαινε αύριο στην εκκλησία αλλά δυστυχώς – όπως είπε- δεν θα πάει.

Από την πλευρά της, η κ. Ρεπούση είπε: «Ξαφνιάστηκα από την παρουσία του Μητροπολίτη Άνθιμου. Δεν με είχατε καν ενημερώσει για αυτό…».

Το σχολείο πρέπει να είναι λαϊκό. Η Πολιτεία έχει την ευθύνη για να καθορίζει τις Σπουδές και η Βουλή νομοθετεί. Είμαι και βουλευτής εκτός από καθηγήτρια. Εκφράστηκα για τα μαθήματα Λατινικών, Αρχαίων Ελληνικών και Θρησκευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γενικό γκρέμισμα δηλαδή…» απάντησε ο Μητροπολίτης.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αντίθετη με τη Βιολογία;» ρώτησε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ για να πάρει την απάντηση: «Όχι, αλλά έχετε ιδεολογική σκοπιμότητα δική σας. Να τη χαρείτε, αλλά δεν μπορούμε να τη δεχθούμε».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης