Η απόφαση για τη βουλευτική αποζημίωση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν συλληφθεί θα παρθεί την Πέμπτη στη Διάσκεψη των προέδρων. Ο κανονισμός της Βουλής αναφέρει ότι η αποζημίωση περικόπτεται εάν υπάρξουν πέντε συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες από τις εργασίες του Κοινοβουλίου. Μετά τις πέντε απουσίες ο μισθός ψαλιδίζεται κατά το 1/300 κάθε μέρα, δηλαδή ένα ημερομίσθιο.
Ο πολιτικός και όχι μόνο κόσμος έχει βρεθεί μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει όλες αυτές τις μέρες συζητήσεις και επαφές με τα κόμματα. Ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων, όπου καταγράφηκαν σκέψεις ,ζητήματα και απορίες που έχουν βγει στην επιφάνεια μετά τις τελευταίες εξελίξεις, έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται οι προτάσεις τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορούν να συμμετέχουν και να ψηφίζουν σε νομοσχέδιο εφόσον λάβουν άδεια από τις εισαγγελικές αρχές. Σε ότι αφορά δε στο βουλευτικό αξίωμα των συλληφθέντων, σημειώνεται ότι παραμένουν βουλευτές έως ότου υπάρξει αμετάκλητη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Νωρίς το πρωί πάντως, ήρθη η απαγόρευση πρόσβασης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, μετά την εξονυχιστική έρευνα του κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας το περασμένο Σάββατο, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει δώσει εντολή να ελέγχεται κάθε βουλευτής που ήθελε να εισέλθει το Σαββατοκύριακο στο «Ναό της Δημοκρατίας».

