Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η παράσταση «Οι Αθάνατες» στην Κηφισιά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021, 19:07
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η παράσταση «Οι Αθάνατες» στην Κηφισιά

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η παράσταση «Οι Αθάνατες», την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς. Το βραβευμένο έργο της Τάνιας Χαροκόπου σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη παρακολούθησε με ενθουσιασμό το κοινό της Κηφισιάς. Η πορεία των δύο γυναικών που έγραψαν τη δική τους ιστορία κατά την Ελληνική Επανάσταση, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και της Μαντούς Μαυρογένους, ζωντάνεψε από τις ηθοποιούς Μαίρη Βιδάλη και Σύνθια Μπατσή.

«Με την έναρξη της Επανάστασης αρχίζει να λάμπει το αστέρι της Λασκαρίνας της «Μπουρλοτιέρισσας» των Ελλήνων, της «μεγάλης κυράς», του «θηλυκού Κολοκοτρώνη». Η ηρωική καπετάνισσα που γλίτωσε από Τούρκους, πειρατές και ολοκαυτώματα, «έφυγε» από χέρι ελληνικό, το 1825, στο σπίτι της στις Σπέτσες.

Μέσα από την ηθική έξαρση, τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση για την πατρίδα αναδύεται η υπέροχη αγνή μορφή της ηρωίδας Μαντούς Μαυρογένους, η οποία θυσίασε στον αγώνα την τεράστια περιουσία της, πολεμώντας παθιασμένα σε στεριά και θάλασσα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας της απέδωσε τη μεγαλύτερη στρατηγική τιμή του αντιστράτηγου της Ελλάδος. Πέθανε στην Πάρο μόνη και πάμπτωχη

Συντελεστές: Κείμενο Τάνια Χαροκόπου, σκηνοθεσία Λεωνίδας Λοϊζίδης, σκηνικά – κοστούμια Άννα Μαχαιριανάκη, μουσική επένδυση Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, φωτισμοί Γιώργος Δανεσής.

Πρωταγωνιστούν: Μαίρη Βιδάλη, Σύνθια Μπατσή, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Βασίλης Μπατσακούτσας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021, 19:08