Στις 7 Απριλίου εγκαινιάζεται στο Design Museum η έκθεση «Ai Weiwei: Making Sense».

Η πρώτη έκθεση του καλλιτέχνη που εστιάζει στο ντιζάιν και την αρχιτεκτονική, και το λονδρέζικο μουσείο παρουσιάζει ένα νέο έργο του Ai Weiwei, αναπαράσταση με 650.000 κυβάκια της γνωστής δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών, σε 22 χρώματα, του πίνακα «Νούφαρα» του Κλοντ Μονέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα 15 μ. του Weiwei

Το έργο «Water Lilies #1» είναι το μεγαλύτερο έως σήμερα καλλιτεχνικό δημιούργημα του Weiwei· το μήκος του υπερβαίνει τα 15 μέτρα και καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο στο μουσείο. Τα σαν πίξελ «κυβάκια» υπονοούν τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες που είναι στο επίκεντρο της ζωής σήμερα και αναφέρονται στο πώς διαδίδεται συχνά η τέχνη στον σύγχρονο κόσμο. Ως επιπλέον πρόκληση στους θεατές, στη δεξιά πλευρά της εκδοχής του Ai Weiwei υπάρχει μια σκοτεινή πύλη που είναι η είσοδος στο υπόγειο αμπρί όπου έζησαν εξόριστοι τη δεκαετία του 1960 o ίδιος και ο πατέρας του, ο Ai Qing.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλά από τα έργα σε αυτή την έκθεση αιχμαλωτίζουν την καταστροφή της πολεοδομικής ανάπτυξης στην Κίνα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Με το “Water Lilies #1” ο Ai Weiwei μάς παρουσιάζει ένα εναλλακτικό όραμα – έναν κήπο παραδεισένιο» είπε ο Justin McGuirk, επιμελητής της έκθεσης και επικεφαλής επιμελητής στο Design Museum.

«Από τη μια, τον έχει προσωποποιήσει εντάσσοντας την πόρτα του σπιτιού του στην έρημο όταν ήταν παιδί και από την άλλη, τον έχει αποπροσωποποιήσει χρησιμοποιώντας τη βιομηχανική γλώσσα των αρθρωτών LEGO κύβων» πρόσθεσε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης