Ο Πελέ, ο οποίος έφυγε χτες από τη ζωή σκορπίζοντας παγκόσμια θλίψη, αδιαμφισβήτητα θα μείνει στην ιστορία ως ένας από του μεγαλύτερους παίκτες που πέρασαν ποτέ από τα γήπεδα. Ωστόσο ο θρυλικός ποδοσφαιριστής θα μείνει αξέχαστος και για τη συμμετοχή του στην εμβληματική ταινία «Η απόδραση των 11», του Τζον Χιούστον στην οποία είχε σκοράρει με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι.

Στην ταινία «η μεγάλη απόδραση των 11» στα ελληνικά και με τίτλο “Escape to Victory” στα αγγλικά, εκτός από τον Πελέ πρωταγωνιστούσαν επίσης επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όπως οι Μπόμπι Μουρ, Οσβάλντο Αρντίλες, Καζίμιες Ντέινα, Πάουλ Φαν Χιμστ, Μάικ Σάμερμπι, Χάλβαρ Τόρεσεν, Βέρνερ Ροθ και Πελέ. Πολλοί παίκτες της Ίπσουιτς Τάουν πήραν επίσης μέρος στην ταινία, συμπεριλαμβανομένων των Τζον Γουόρκ, Ράσελ Όσμαν, Λόρι Σίβελ, Ρόμπιν Τέρνερ και Κέβιν Ο΄Κάλαχαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ομάδα αιχμαλώτων σε γερμανικό στρατόπεδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πρόκειται να παίξει αγώνα επίδειξης απέναντι στους Ναζί. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην Γερμανία και μια επίλεκτη ομάδα κρατουμένων από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη θα αποτελέσει μια ευκαιρία για απόδραση αλλά και αντίσταση κατά των Ναζί…κι αυτό που προορίζεται όμως για όχημα ναζιστικής προπαγάνδας θα καταλήξει σε λυτρωτικό θρίαμβο για τους συμμάχους .

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος πρωταγωνιστούσε και αυτός στην «Απόδραση των 11» έκανε πρόσφατα μια αποκάλυψη για την ταινία, με ένα περιστατικό ανάμεσα σε αυτόν και τον Πελέ σε μια εκτέλεση πέναλτι.

«Τι σουτ ήταν αυτό; Ακόμη έχω σπασμένο δάχτυλο στην προσπάθειά μου να σταματήσω ένα πέναλτι που εκτέλεσε. Έβαλε ένα ζευγάρι παπούτσια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία είχαν χαλύβδινη μύτη και η μπάλα ήταν σαν κανόνι! Ήταν διπλάσιο το βάρος από αυτό που είναι σήμερα!

Με προειδοποίησε μάλιστα πού θα έστελνε την μπάλα στο πέναλτι. Ακόμη κι έτσι, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, παρότι την έστειλε εκεί ακριβώς που είπε. Εκτέλεσε εκ νέου και έσπασε ένα παράθυρο στους στρατώνες όπου γυρνούσαμε την ταινία».

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν επίσης οι ηθοποιοί Μάικλ Κέιν, Μαξ φον Σίντοφ και άλλοι.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης