Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Στην τελευταία της κατοικία αναπαύεται πλέον η σπουδαία ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα, καθώς ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμη λειτουργία στο Α’ Νεκροταφείο, στο οποίο βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι, και αγαπημένοι συνάδελφοί της από το θέατρο και τον καλλιτεχνικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία τής εκλιπούσας, που μεθαύριο θα συμπλήρωνε τα 85 της χρόνια, τον μοναδικό επικήδειο τον εκφώνησε η αγαπημένη της φίλη Άννα Φόνσου, ενώ είχε ζητήσει αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Η Νόνικα Γαληνέα, μία ευγενική μορφή του ελληνικού θεάτρου, το οποίο υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες ως πρωταγωνίστρια, αλλά και ως μεταφράστρια ή θιασάρχης, είχε ιδιαίτερη αγάπη προς τους συναδέλφους της, πολλοί απ’ τους οποίους παραβρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο.

Ανάμεσά τους ήταν και οι Βέρα Κρούσκα, Άννα Φόνσου, Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτου, Κώστας Πρέκας, Δημήτρης Καταλειφός, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Ζαχαράτος, Σπύρος Μπιμπίλας, Δημήτρης Παπάζογλου και άλλοι, που έσπευσαν για το τελευταίο αντίο και να συμπαρασταθούν στις τρεις κόρες της εκλιπούσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δήλωση του Δημήτρη Παπάζογλου

«…Πίστευα ότι θα είναι μια γυναίκα που θα φτάσει 90 χρόνων και θα είναι κομψή και έλεγκαντ και αιφνιδιάστηκα πολύ για αυτόν τον ξαφνικό χαμό της. Εύχομαι ο Θεός να την έχει σε καλή πλευρά γιατί ήταν μια πανέξυπνη γυναίκα, μια μορφωμένη γυναίκα που έφερε επίπεδο στο θέατρο και ο Θεός πρέπει να είναι καλό μαζί της».

Δείτε το βίντεο:

 

Δήλωση του Τάκη Ζαχαράτου

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αποχαιρετώ τη φίλη μου σήμερα που είναι τα γενέθλια μου. Δεν θέλω να το πιστέψω ότι αποχαιρετώ τη φίλη μου, μια σπουδαία γυναίκα της τέχνης και του πολιτισμού, μια πραγματική κυρία σε όλα τα επίπεδα, ένας φωτεινός άνθρωπος που έλαμπε με καλοσύνη και γενναιοδωρία».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης