Α.Ο. Ιππόκαμπος: Καταγγέλει «οδύσσεια» στον Κολωνό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015, 17:30
Α.Ο. Ιππόκαμπος: Καταγγέλει «οδύσσεια» στον Κολωνό
Ο Αθλητικός Όμιλος Ιππόκαμπος, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποί του εδώ και επτά περίπου χρόνια τυγχάνουν απαξιωτικής αντιμετώπισης από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Με την αιτιολογία ότι ο Όμιλος δεν ανήκει στην περιοχή του Κολωνού, δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής μια 3η τουλάχιστον διαδρομή στο Κολυμβητήριο Κολοκυνθούς, απόφαση η οποία σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Α.Ο. Ιππόκαμπος, που επικαλούνται δήλωση των υπαλλήλων του ΟΠΑΝΔΑ, είναι καθαρά πολιτική.

Με δεδομένο ότι ο σύλλογος εδρεύει στην Αθήνα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου (οδός Κακλαμάνου 8) που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, όπως τονίζουν, είναι αυτονόητο το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους χώρους του συγκεκριμένου Κολυμβητηρίου για τις δραστηριότητές του.

Στον Α.Ο. Ιππόκαμπος, ο οποίος καλλιεργεί 4 αθλήματα (Κολύμβηση, Αθλητική Ναυαγοσωστική, Τεχνική Κολύμβηση, Κολύμβηση Μεγάλων Αποστάσεων) κάνουν λόγο για επιλεκτική αντιμετώπιση και προνομιακή μεταχείριση εις βάρος τους, αφού η γλώσσα των αριθμών «μιλά» από μόνη της: έξι διαδρομές έχουν δοθεί στο Α.Ο. Κολωνού και μόλις δύο (παλαιότερα μάλιστα μόνο μία και για πολλά χρόνια παρά τη μεγάλη δυναμική του) στον Όμιλό τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει παρά μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις (οι υπογραφές... αγνοούνται από αρχές Σεπτεμβρίου) μερικών υπαλλήλων του ΟΠΑΝΔΑ ότι φέτος θα δοθούν 3 διαδρομές (όχι 4 που ζητά ο σύλλογος).

Αξίζει, ενδεικτικά, να επισημανθεί πως, σύμφωνα με καταγγελία από πλευράς του Α.Ο. Ιππόκαμπος, οι αθλητές & προπονητές όλων των τμημάτων του εξαναγκάζονταν να ενδυθούν στα παιδικά αποδυτήρια κατόπιν εντολής (άτυπης, αφού δεν προβλέπεται αυτό στον Κανονισμό) της διοίκησης του Κολυμβητηρίου. Τα δεύτερα (ανδρικά-γυναικεία) αποδυτήρια που υπάρχουν χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από τον Α.Ο. Κολωνό...

Επιπλέον, έχουν καταγγελθεί περιστατικά εκφοβισμού αθλητών και προπονητών του Α.Ο. Ιππόκαμπος από τους υπευθύνους του έτερου σωματείου, καθώς και από υπαλλήλους του Κολυμβητηρίου αλλά και του ΟΠΑΝΔΑ, ενώ και πρόσφατα από φύλακα του Κολυμβητηρίου, τραυματισμοί αθλητών λόγω παράνομης εισόδου στη διαδρομή του σωματείου.

• Ο Α.Ο. Ιππόκαμπος είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.)

Πηγή: cobrasports.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015, 17:51