Την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου υδατοσφαίρισης των ανδρών, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία του, πανηγύρισε την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη, με τρία γκολ του Μαυροβούνιου Ντανίλο Ατζιτς και σπουδαία εμφάνιση από τον Σέρβο τερματοφύλακα Ντιμίτριε Ριστίτσεβιτς, επικράτησε 6-5 του Εθνικού στον πρώτο ημιτελικό του final-4, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ετσι, οκτώ χρόνια μετά το Καρπενήσι (2015), το «τριφύλλι» θα αγωνιστεί αύριο (4/2, 19:00) στον τελικό της διοργάνωσης, με αντίπαλο το νικητή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη, ενώ παράλληλα εξασφάλισε το δικαίωμα συμμετοχής στο Euro Cup της επόμενης περιόδου.

Σε ένα ποιοτικά κακό παιχνίδι, με έμφαση στην άμυνα εκατέρωθεν, οι διαιτητές χρέωσαν πολλές αποβολές και οι δύο ομάδες σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο μόνο σε παίκτη παραπάνω (όχι όμως με καλά ποσοστά).

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν δύο φορές, οι «κυανόλευκοι» απάντησαν άμεσα, για να έρθει ένα γκολ του Χρήστου Σιαμά να δώσει προβάδισμα 3-2 στον Παναθηναϊκό, στο φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στη συνέχεια, με τους δύο τερματοφύλακες (Ριστίτσεβιτς και Γρηγοριάδη) να κάνουν ακόμη πιο… δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων με τις επεμβάσεις τους.

Ο Κατσαγούνος πέτυχε -ξανά σε παίκτη παραπάνω- το μοναδικό γκολ της τρίτης περιόδου, ισοφαρίζοντας σε 3-3, και οι δύο ομάδες μπήκαν σε απόλυτη ισορροπία στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Το πέναλτι που κέρδισε ο Αλβέρτης σε προσπάθεια για κόντρα, 4΄51΄΄ πριν τη λήξη, έδωσε την ευκαιρία στον Ατζιτς να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στο «τριφύλλι», ενώ σήμανε και την οριστική αποβολή του Μπέτο (ο Βραζιλιάνος είχε φορτωθεί με δύο ποινές από πολύ νωρίς).

Ο Εθνικός απάντησε εκ νέου άμεσα με τον Βαλλιανάτο σε παίκτη παραπάνω, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ στα ίσια με τους Σγουρίδη και Ατζιτς, προηγήθηκε 6-4, 1΄55΄΄ πριν τη λήξη, και έφτασε στη νίκη, καθώς το μόνο που κατάφεραν οι Πειραιώτες ήταν να μειώσουν στα τελευταία δευτερόλεπτα με πέναλτι του Μαθιόπουλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 0-1, 3-2

Διαιτητές: Μπουδραμής, Πολυχρονόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Χωματάς, Δευτεραίος, Τόττης, Ατζιτς 3, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Παν. Σιαμάς, Αλβέρτης, Κρατημένος, Χρ. Σιαμάς 1, Ζερβουδάκης

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς, Μπέτο 1, Θεοδόσης-Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος 1, Ζωγράφος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης