Η πανδημία Covid-19 έγινε αιτία να αναβληθούν και οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην Ελλάδα τον φετινό Ιούνιο. Θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των συμμετεχόντων, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού αποφάσισε τη μετάθεση της μεγάλης διοργάνωσης σε νέες ημερομηνίες και συγκεκριμένα από τις 16.06.2021 έως τις 20.06.2021 με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία σε αθλητές και αθλούμενους από όλο τον κόσμο να αγωνιστούν στη χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι, οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» θα πραγματοποιηθούν οριστικά τον Ιούνιο του 2021 με τη λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπεια που απαιτεί αυτό το σημαντικό αθλοτουριστικό γεγονός.

«Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είναι η παγκόσμια γιορτή του εργασιακού αθλητισμού. Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση και την υλοποίηση των Παγκόσμιων Αγώνων, έχει σκοπό, με δύναμη και αισιοδοξία, να διατηρήσει τις άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και να διοργανώσει το 2021 τις υπέρλαμπρες τελετές που είχαν ήδη προγραμματιστεί. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση που θα στηρίξει την τοπική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διοργάνωση των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού στηρίζουν με την αιγίδα τους σημαντικοί φορείς όπως: το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Περιφέρεια Αττικής, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βάρκιζας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, οι Ελληνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες: Πετοσφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Τοξοβολίας, Μπριτζ, Αντιπτέρισης, Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών,  Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και πολλών άλλων.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι: η Aegean Airlines, η INTERSPORT, ο Όμιλος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Χορηγοί Επικοινωνίας: η ΕΡΤ, η Καθημερινή, η Gazzetta.

Για τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού υπολογίζεται ότι θα επισκεφτούν τη χώρα μας περισσότεροι από 8.000 αθλητές, αθλούμενοι και συνοδοί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που έχει φιλοξενήσει η χώρα μας την τελευταία 10ετία και οι διοργανωτές στοχεύουν να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες και να διεκδικήσουν διακρίσεις σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου με όλους τους κανόνες ασφαλείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης