Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) στους άνδρες και η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας) στις γυναίκες ήταν οι νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 20 χιλιομέτρων βάδην, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα. Ο Παπαμιχαήλ, ο οποίος διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει του Παγκοσμίου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κάλυψε την απόσταση σε 1.28.50 κάνοντας μια χαλαρή κούρσα, αφού δεν είχε τον συναγωνισμό, που θα του επέτρεπε να κυνηγήσει έναν χρόνο ανάλογο των δυνατοτήτων του. Δεύτερος τερμάτισε ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) με 1.34.00, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μπάχος (ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος) με 1.37.28.

Στο μεταξύ, η Φιλτισάκου, η οποία έχει ήδη το όριο στα 35 χιλιόμετρα βάδην για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό και αναμένεται να έχει δικαίωμα συμμετοχής και στα 20 χιλιόμετρα βάδην μέσω του ranking, ήταν νικήτρια στις γυναίκες με 1.35.40. Ακολούθησε η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) με 1.39.27, η οποία διεκδικεί μέσω ranking τη συμμετοχή της στις διοργανώσεις του καλοκαιριού, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με επίδοση 1.45.16.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα μετείχε και η -όγδοη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο- Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ωστόσο σταμάτησε μετά το 13ο χιλιόμετρο, καθώς επέλεξε να μην ολοκληρώσει την προσπάθειά της, αφού δεν αισθανόταν στην κατάσταση που θα ήθελε. Πλέον η αθλήτρια θα στρέψει την προσοχή της στην προετοιμασία της κι ύστερα στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, πραγματοποιήθηκε και το Φεστιβάλ βάδην της Πάτρας. Η Αναστασία Αντωνοπούλου (Ίκαρος Νέας Ιωνίας) συμμετείχε στα 10χλμ. βάδην Γυναικών Κ20 και «έπιασε» το όριο για το Παγκόσμιο του Κάλι, αφού κάλυψε την απόσταση σε 50.34.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης