Η Μαρία Σάκκαρη (Νο18) μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στη Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο33), στον 2ο γύρο του Rogers Cup, ωστόσο εν τέλει επιβλήθηκε με 2-1 σετ  (6-4, 5-7, 6-4) της αντιπάλου της κι έτσι πήρε την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα της στη φάση των «16» του WTA 100, στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Εκεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει την Βικτόρια Αζαρένκα από τη Λευκορωσία, η οποία βρίσκεται στο No 15 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Η Μαρία μολονότι αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στο πρώτο σετ κατάφερε να το κάνει δικό της, αποκτώντας έτσι το προβάδισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο πέμπτο game έκανε break, ωστόσο η Ρωσίδα αμέσως μετά αντέδρασε και πήρε πίσω το σερβίς της.

Πάντως η Σάκκαρη έσπασε εκ νέου το σερβίς της αντιπάλου της και προηγήθηκε με 5-4, κλείνοντας εν τέλει το πρώτο σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μαρία, καθώς με break και υπερασπιζόμενη το σερβίς της πήρε γρήγορα προβάδισμα με 2-0.

Εντούτοις η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Ελληνίδα, καθώς με break και με τρία συνεχόμενα κερδισμένα games η Ρωσίδα έκανε την ανατροπή (3-2).

Έκτοτε η Σάκκαρη άρχισε την καταδίωξη της αντιπάλου της η οποία όμως ήταν ψύχραιμη και, σπάζοντας και πάλι το σερβίς της Μαρίας, κατάφερε να επικρατήσει με 7-5, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ.

Τα πάντα λοιπόν κρίθηκαν στο τρίτο σετ, όπου η μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δύο αθλήτριες συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση.

Η Ρωσίδα με break έφτασε στο 2-0, αλλά η Σάκκαρη πλήρωσε την αντίπαλό της με το ίδιο… νόμισμα, φέρνοντας το ματς στα ίσια (2-2).

Εν συνεχεία οι δύο τενίστριες είχαν από ένα break, με τη Σάκκαρη να κάνει ακολούθως το 5-3, πριν τελικά κατακτήσει το σετ με 6-4.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης