Σε μια χρονιά κατά την οποία ολόκληρη τη σεζόν βρισκόταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα χάσει την πρωτιά ακριβώς στο τέλος. Εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου, την ερχόμενη εβδομάδα στο Νο1 θα ανεβεί ο Ράφαελ Ναδάλ και ο 32χρονος Σέρβος θα πέσει στο Νο2, για πρώτη φορά μετά τις 5/11/2018.

Ο μοναδικός τρόπος για να μη συμβεί αυτό, αλλά και να ολοκληρώσει ο Τζόκοβιτς ως Νο1 το 2019, είναι να «σαρώσει» πρώτα στο Παρίσι και αμέσως μετά στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, το ATP Finals, και ταυτόχρονα ο Ναδάλ να έχει κάκιστη παρουσία. Κοινώς, έχει περάσει στο χέρι του Ισπανού πλέον το ποιος θα βρεθεί στην κορυφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό προέκυψε κυρίως από το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς δεν κατάφερε να διακριθεί στο Αμερικανικό όπεν, το οποίο κατέκτησε ο Ναδάλ (ήταν νικητής και στο εφετινό Ρολάν Γκαρός), στη συνέχεια από την ήττα που γνώρισε από τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Σανγκάη και που δεν του επέτρεψε να προχωρήσει έως τα ημιτελικά, και κυρίως από το γεγονός ότι ο Σέρβος έχει τώρα να υπερασπιστεί χίλιους βαθμούς από πέρυσι, ενώ ο Ναδάλ που δεν είχε αγωνιστεί τέτοια εποχή, δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς κι έτσι ό,τι βαθμούς κερδίσει τώρα, θα είναι «καθαροί», αφού θα προστεθούν χωρίς να αφαιρεθούν άλλοι.

Σε δηλώσεις του ο «Νόλε» αναφέρθηκε σε αυτό και επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζω καλά πως στη μάχη για το Νο1, ο Ράφα βρίσκεται σε καλύτερο σημείο. Εγώ για να έχω ελπίδες θα πρέπει να νικήσω όλους τους αγώνες μου ως το τέλος της σεζόν, αλλά και πάλι θα εξαρτάται από το τι θα κάνει εκείνος. Δυστυχώς, αυτοί οι υπολογισμοί ποτέ δεν λειτουργούν καλά στην ψυχολογία ενός παίκτη και αποσπούν ενέργεια, την οποία πρέπει να χρησιμοποιείς στους αγώνες σου. Προτιμώ, λοιπόν, να μην το σκέφτομαι».

Σημειώνουμε πως προ ημερών αναφέρθηκε και ο Ράφαελ Ναδάλ σε αυτήν τη «μάχη», λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κάθε φορά που ανεβαίνω στο Νο1 είναι μια φανταστική επιτυχία, αλλά πλέον στη φάση που βρίσκομαι, δεν αποτελεί προτεραιότητα για μένα, ούτε προσαρμόζω το πρόγραμμά μου με βάση αυτόν τον στόχο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης