Η παρέμβαση της ΔΟΕ στην υπόθεση της Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια ήταν άμεση. Όπως ενημέρωσε την Κυριακή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνομίλησε με την αθλήτρια η οποία νωρίτερα ισχυρίστηκε πως εκδιώχθηκε από την Ομοσπονδία της Λευκορωσίας.

Συγκεκριμένα η Τσιμανούσκαγια είχε ζητήσει από την ΔΟΕ να εξετάσει την υπόθεσή της, ισχυριζόμενη ότι απομακρύνθηκε από την Εθνική ομάδα και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο παρά την θέλησή της, μετά από κριτική που φέρεται να έκανε στους εθνικούς προπονητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητώ τη βοήθεια από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή» δήλωσε ο Τσιμανούσκαγια σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του Ιδρύματος Αθλητικής Αλληλεγγύης της Λευκορωσίας, μιας ομάδας που υποστηρίζει αθλητές φυλακισμένους ή παραγκωνισμένους για τις πολιτικές απόψεις τους. Υπάρχει πίεση εναντίον μου. Προσπαθούν να με βγάλουν από τη χώρα χωρίς την άδειά μου. Ζητώ από τη ΔΟΕ να εμπλακεί» συμπλήρωσε.

Η ΔΟΕ από την πλευρά της ενήργησε άμεσα κι όπως έγινε γνωστό έστειλε έναν εκπρόσωπό της για να συμπαρασταθεί στην αθλήτρια και να διασφαλίσει πως η κατάσταση δεν θα πάρει δυσάρεστη τροπή.

Σύμφωνα με την ΔΟΕ, οι διεργασίες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα πιθανά μέτρα που μπορεί να πάρει αφενός μεν για να μην υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα για την Τσιμανούσκαγια, δε, αφετέρου, για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης