Η Ιταλία αποδείχθηκε ανώτερη και επικράτησε 2-0 της Ισπανίας στο «Σεντ Ντενί» στο ματς για την φάση των «16» του Euro της Γαλλίας και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του τουρνουά. Τα γκολ για την «σκουάντρα ατζούρα» πέτυχαν οι Κιελίνι (33’) και Πελέ (90’).

Το Σάββατο στις 2200 οι Ιταλοί θα παίξουν κόντρα στη Γερμανία για την φάση των «8» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία μπήκε με μεγαλύτερο πάθος και θέληση για νίκη στον αγωνιστικό χώρο και αιφνιδίασε την ομάδα του Ντελ Μπόσκε. Στο 8ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Πελέ έπιασε την κεφαλιά και ο Ντε Χέα απέκρουσε στην αριστερή γωνία, ενώ στο 25′ η κεφαλιά του Παρόλο πέρασε άουτ.

Στο 29’ η Ισπανία λίγο έλλειψε να δεχθεί αυτογκόλ, καθώς η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά από την… στραβοκλωτσιά του Ράμος. Το 1-0 δεν άργησε να έρθει. Ο Έντερ εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ εκτός περιοχής, ο Ντε Χέα απέκρουσε ασταθώς και ο Τζόρτζιο Κιελίνι με προβολή άνοιξε το σκορ για την Ιταλία. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Τζιακερίνι έπιασε φοβερό σουτ αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το σκορ.

Η Ιταλία έχασε νέα ευκαιρία στο 55′, όταν ο Έντερ έφυγε απέναντι από τον Ντε Χέα, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Τελικά, η Ισπανία αποφάσισε να ανεβάσει ρυθμό και στο 70′ ο Αντούριθ με πλασέ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ. Έξι λεπτά μετά η βολίδα του Ινιέστα σταμάτησε στον Μπουφόν, ενώ και ο Πικέ ένα λεπτό αργότερα δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ισπανοί απείλησαν για τελευταία φορά στο 90′ με τον Πικέ και πάλι πρωταγωνιστή, ωστόσο οι Ιταλοί ήταν αυτοί που σκόραραν και πήραν το εισιτήριο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νταρμιάν βρέθηκε στην περιοχή και η μπάλα, αφού κόντραρε στα πόδια του Ράμος, έφτασε στον Πελέ που σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ιταλία – Ισπανία 2-0 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 33′ Κιελίνι, 90′ Πελέ

Κίτρινες κάρτες: Ντε Σίλιο, Πελέ, Μότα – Νολίτο, Μπουσκέτς, Νταβίντ Σίλβα

Κόκκινες κάρτες:


Ιταλία (Αντόνιο Κόντε):
Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Φλορέντσι (84′ Ντάρμιαν), Πελέ, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι (53′ Μότα), Έντερ (82′ Ινσίνιε), Παρόλο, Μπονούτσι, Τζιακερίνι.

Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε):
Ντε Χέα, Πικέ, Μπούσκετς, Ινιέστα, Μοράτα (70′ Βάθκεθ), Φάμπρεγκας, Ράμος, Χουανφράν, Ζόρντι Άλμπα, Σίλβα, Νολίτο (46′ Αντούριθ – 81′ Πέδρο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης