Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η 4η Μαΐου του 2019 για το ελληνικό τένις, καθώς οι δύο πρεσβευτές του, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, διέπρεψαν στα τουρνουά, που συμμετέχουν.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε με ανατροπή την Τζοάνα Κόντα στον τελικό του Morocco Open και έγραψε ιστορία, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Ραμπάτ, ενώ την ίδια ώρα ο Στέφανος επικράτησε -επίσης με ανατροπή- του Βέλγου, Νταβίντ Γκοφέν και προκρίθηκε στον τελικό του Estoril Cup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιο αναφοράς είναι ότι η Σάκκαρη χάρισε σήμερα στο ελληνικό τένις το πρώτο του τρόπαιο WTA σε επίπεδο γυναικών μετά από 2008, όταν και η Λένα Δανιηλίδου είχε επικρατήσει στο Χόμπαρτ της Αυστραλίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ελληνίδα τενίστια έχασε το πρώτο σετ από τη Βρετανίδα αντίπαλό της με 6-2, ωστόσο στη συνέχεια «ανέβασε» στροφές και έκανε τη μεγάλη ανατροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, η Σάκκαρη στο δεύτερο σετ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, στο 4-4 «έσπασε» το σερβίς της Κόντα και το πήρε με 6-4.

Στο τρίτο σετ η τενίστριά μας, συνέχισε το ίδιο δυνατά, πέτυχε μπρέικ στο 2-1, το ίδιο έπραξε και στο 4-1 και εν τέλει πήρε με εντυπωσιακό τρόπο το σετ με 6-1, κατακτώντας έτσι το τρόπαιο.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τελικός για την Σάκκαρη, μετά το Σαν Χοσέ τον Αύγουστο του 2018, όπου είχε χάσει με 6-1, 6-0 από την Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου.

 

Στη διαδρομή της έως τον τελικό η Μαρία Σάκκαρη, νο 6 του ταμπλό, απέκλεισε διαδοχικά, στον Α’ γύρο την 18χρονη Όλγα Ντανίλοβιτς από την Σερβία (νο 118) με 6-0, 6-2, στον Β’ γύρο την 27χρονη Βουλγάρα Ισαμπέλα Σινίκοβα (νο 215) με 6-4, 6-4, στα προημιτελικά το νο 1 του ταμπλό την 23χρονη Βελγίδα Ελίζε Μέρτενς (νο 18) με 6-4, 7-6(2) και στα ημιτελικά την 25χρονη Βελγίδα Άλισον Φαν Ούιτβανκ (νο 52) με 6-4, 6-4.

Όσον αφορά στον Τσιτσιπά, ο οποίος θα αγωνιστεί για έκτη φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο της καριέρας του βρέθηκε να χάνει στο Εστορίλ από τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν (νο 25), ωστόσο με όπλο τη μαχητικότητα και τη ψυχραιμία του έφερε… τούμπα το παιχνίδι.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας τενίστας είδε τον αντίπαλό του να παίρνει το πρώτο σετ με 6-3, ωστόσο στο δεύτερο και μετά από διαδοχικά μπρέικ του ενός στον άλλο, νίκησε με 6-4.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ ο 20χρονος πρωταθλητής πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ στο 4-4 και πήρε τη νίκη με 6-4.

Αυτη ήταν η 6η φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο τενίστες, με τον Τσιτσιπά να έχει πλέον 4 νίκες.

Αντίπαλος στον τελικό θα είναι ο 33χρονος Ουρουγουανός, Πάμπλο Κουέβας (νο 67), ο οποίος νίκησε στον άλλο ημιτελικό τον 19χρονο Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (νο 167).

Στη διαδρομή του στο τουρνουά ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε «μπάι» στον Α’ γύρο και στη συνέχεια απέκλεισε στον Β’ γύρο τον 27χρονο Αργεντινό Γκουίντο Αντρεότσι (νο 97) με 6-3, 6-4 και στα προημιτελικά τον 25χρονο Πορτογάλο Ζοάο Ντομίνγκες (νο 214) με 7-6(3), 6-4.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης