Με χατ-τρικ του Κιλιάν Μπαπέ η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε σαν… σίφουνας το βράδυ της Τρίτης από το «Καμπ Νόου» και έκλεισε ουσιαστικά από απόψε θέση για τα προημιτελικά του Champions League.

Oι Γάλλοι έκαναν πάρτι απέναντι στην Μπαρτσελόνα και, συντρίβοντάς την 4-1 με ανατροπή, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16», μόνο αν… αυτοκτονήσουν στη ρεβάνς της 10ης Μαρτίου στο «Παρκ ντε Πρενς» θα χάσουν την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Παρί Σεν Ζερμέν παρατάχθηκε στο ματς χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ, ωστόσο ο Μπαπέ δεν άφησε να φανεί η απουσία του, διαλύοντας μόνος του τους «μπλαουγκράνα».

Μετά από 5 αγώνες χωρίς νίκη στο επιβλητικό γήπεδο των Καταλανών (3-2-0 το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα) ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι από το τότε που ανέλαβε τους «πρωτευουσιάνους» κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε μία τεράστια νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο ματς η ομάδα του Κούμαν άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Μέσι στο 28΄. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ντε Γιονγκ ανατράπηκε στην περιοχή με τον Κάιπερς να δείχνει την «ασβεστένια βούλα» μετά και την εξέταση της φάσης από το VAR.

Οι γηπεδούχοι όμως στη συνέχεια «εξαφανίστηκαν» και ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, γνωρίζοντας άλλη μία βαριά ήττα στο γήπεδο που κάποτε αποτελούσε το φόβητρο όλων των ομάδων του κόσμου.

Στο 32΄ η ομάδα του Ποτσετίνο ισοφάρισε με το σουτ του Μπαπέ μέσα από την περιοχή, μετά την ασίστ του Βεράτι, ενώ το μεγάλο «αστέρι» της Παρί «χτύπησε» εκ νέου στο 65΄, κάνοντας μόνος του την ολική ανατροπή για την ομάδα του.

Στο 70′ ο Κιν αύξησε κι άλλο (3-1) τον δείκτη του σκορ με κεφαλιά για τους φιλοξενούμενους, για να έρθει στο 85′ ο Μπαπέ να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, φτάνοντας με ένα υπέροχο πλασέ στο χατ-τρικ.

Μπαρτσελόνα (Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Λανγκλέ, Πικέ (78′ Πουτς), Ντεστ (71′ Μινγκέθα), Άλμπα, Μπούσκετς (78′ Πιάνιτς), Ντε Γιόνγκ, Πέδρι (78′ Τρινκάο), Γκριεζμάν (85′ Μπρέθγουεϊτ), Μέσι, Ντεμπελέ

Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο): Νάβας, Μαρκίνιος Κιμπεπέ, Φλορέντσι (89′ Κέρερ), Κουρζαουά, Παρέδες, Γκουέιγ (46′ Ερέρα), Βεράτι, Κεν (85′ Περέιρα), Εμπαπέ , Ικάρντι

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης