H Μπάγερν ανακοίνωσε την απόκτηση του 34χρονου Ελβετού τερματοφύλακα της Γκλάντμπαχ, Γιαν Ζόμερ, έως τις 30 Ιουνίου 2025. Ο Ζόμερ πρόκειται να αντικαταστήσει τον τραυματία Μανουέλ Νόιερ, που υπέστη κάταγμα στο δεξί πόδι κάνοντας σκι τον περασμένο μήνα (9/12) και θα χάσει-τουλάχιστον- το υπόλοιπο της σεζόν.

«Ο Γιαν Ζόμερ είναι μια πολύτιμη προσθήκη για εμάς, γιατί έχει πλούσια διεθνή εμπειρία και έχει ήδη παίξει στην Bundesliga για πολλά χρόνια. Έχει ό,τι απαιτείται για να συμβάλει άμεσα στην επιτυχία μας. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας με τον Γιαν Ζόμερ», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Όλιβερ Καν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη νέα πρόκληση με την Μπάγερν. Είναι ένας μεγάλος, ισχυρός σύλλογος. Έχουμε παίξει ο ένας εναντίον του άλλου πολλές φορές, ξέρω την τεράστια ποιότητα και την αύρα αυτού του συλλόγου. Είμαι περήφανος που τώρα είμαι μέλος της Μπάγερν. Έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω εδώ με τους νέους μου συμπαίκτες και για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Θέλω να ευχαριστήσω την Γκλάντμπαχ για τα οκτώμισι υπέροχα χρόνια και που επέτρεψε αυτή τη μεταγραφή».

Ο Ζόμερ έφτασε στην Bundesliga από τη Βασιλεία το 2014 και έκανε 335 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη Γκλάντμπαχ. Έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Ελβετίας το 2012 και έκτοτε έγινε ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές -80- της χώρας. Ο Ζόμερ έχει παίξει σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, καθώς και σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Με τη Βασιλεία κέρδισε τέσσερις τίτλους Ελβετικής Super League και δύο φορές το εγχώριο κύπελλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης