Το πρώτο του επίσημο παιχνίδι δίνει αύριο η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με την γαλλική Ορλεάν σε παιχνίδι για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα και ο προπονητής της ομάδας με δηλώσεις του ζήτησε προσοχή, αφού οι Πειραιώτες δεν είναι ακόμα έτοιμοι.

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παίζει με ενθουσιασμό, είναι πολύ αθλητική και σουτάρει αρκετά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να ελέγξουμε τον τρόπο που παίζει και να πάμε το παιχνίδι στο δικό μας τέμπο. Πάντα σέβομαι τις γαλλικές ομάδες, πόσο μάλλον μια ομάδα που απέκλεισε την Μπένετον Τρεβίζο για να φτάσει στους ομίλους. Σίγουρα είναι μια πρεμιέρα και ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι ούτε αγωνιστικά, ούτε πνευματικά, αλλά προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τους παίκτες μας να σκέφτονται συνεχώς με καθαρό μυαλό. Αυτό θέλουμε και στο παιχνίδι της Τετάρτης», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος επισήμανε: «Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την Ορλεάν, αλλά το γεγονός ότι έφτασε στους ομίλους, αποκλείοντας δυο καλές ομάδες, δείχνει τη δυναμική της. Θεωρώ ότι η Ορλεάν, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη διοργάνωση, θα έχει ως μεγάλο όπλο το γεγονός ότι δεν έχει να χάσει τίποτα σ΄ αυτό το παιχνίδι. Έρχεται στην Ελλάδα να παίξει απέναντι σε μια ομάδα που πέρσι ήταν στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, ξέρουν καλά ότι είναι το αουτσάιντερ και ότι μια νίκη τους στο ΣΕΦ θα είναι τεράστια επιτυχία, ενώ μια ήττα δεν θα σημαίνει τίποτα. Γι΄ αυτό το λόγο και πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί από το ξεκίνημα. Να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και με τη βοήθεια του κόσμου μας, που θα δει για πρώτη φορά την ομάδα, να φτάσουμε όχι μόνο στη νίκη, αλλά και σε μια πολύ καλή εμφάνιση».

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Παπαλουκάς υπογράμμισε: «Αρχίζει η διοργάνωση, παίζουμε με μια ομάδα που δεν έχει να χάσει κάτι. Μπαίνουν σε ένα γήπεδο που δεν τους ενδιαφέρει, θα αρχίσουν να σουτάρουν. Στο σουτ στηρίζονται. Μπορεί να μπουν τα σουτ και να μας δυσκολέψουν. Αν ο Ολυμπιακός είναι σοβαρός, δεν τίθεται θέμα. Απλά το ζήτημα είναι πως μιλάμε για πρεμιέρα. Πολλοί δεν την περίμεναν την Ορλεάν στην Ευρωλίγκα. Όταν έγινε η κλήρωση, λέγαμε πως θα περάσει λογικά η Μπένετον, όμως η Μπενέτον που ξέραμε δεν έχει σχέση με την τωρινή. Μεγαλύτερη εντύπωση κάνει η επιτυχία του Αμαρουσίου παρά της Ορλεάν. Από ΄κει και πέρα, είναι μια ομάδα που σουτάρει και δεν έχει άγχος. Η πρεμιέρα, επίσης, την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη. Αθλητική ομάδα, όπως όλες οι γαλλικές, και θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να τους δώσεις δικαίωμα να πιστέψουν ότι μπορούν να κερδίσουν. Είναι ομάδες ψυχολογίας. Αν αρχίσουν να βάζουν και πιστέψουν, τότε θεωρούν ότι μπορούν και να σε απειλήσουν. Από την αρχή εμείς πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, για να τους κόψουμε τα πόδια».

Να αναφέρουμε πως οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Κώστας Παπανικολάου, που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη, θα επιστρέψουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων στο τέλος της εβδομάδας.

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι η αποθεραπεία των αθλητών μας Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Κώστα Παπανικολάου συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία και η κλινική τους κατάσταση κρίνεται πάρα πολύ ικανοποιητική. Οι εκτιμήσεις του ιατρικού μας τιμ είναι πως στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, οι δυο καλαθοσφαιριστές μας θα είναι σε θέση να προπονηθούν με την υπόλοιπη ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης