Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τον τελικό της Ευρωλίγκας ανάμεσα στην Εφές και τη Ρεάλ (21/5, 20:00, Novasports Prime) και τόνισε: «Κάναμε μία σπουδαία σεζόν και παίξαμε ένα μεγάλο ημιτελικό. Είναι μία στιγμή δόξας για μας να βρισκόμαστε εδώ για τρίτη σερί σεζόν και να έχουμε τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Η Ρεάλ είναι μία μεγάλη κι έμπειρη ομάδα. Καταλάβαμε το μεγαλείο της και πέρυσι. Σίγουρα υπάρχουν μυστικά και πάντα παρουσιάζει κάτι καινούριο ο Πάμπλο Λάσο. Έχουν μία δυνατή φροντ λάιν, με διαφορετικού στυλ παίκτες. Σίγουρα υπάρχει η δημιουργία του Γιούλ και του Κοζέρ. Η Ρεάλ χρησιμοποιεί πολύ καλά τους ψηλούς της. Είμαστε 1-1 στην κανονική περίοδο. Είδατε πόσο κλειστοί ήταν οι ημιτελικοί. Θέλουμε να κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε».

Σε ερώτηση για τα σκαμπανεβάσματα τόσο της Εφές όσο και της Ρεάλ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο Αταμάν απάντησε: «Συμφωνώ με όσα είπε ο Πάμπλο (σ.σ. Λάσο), αυτή είναι η πραγματικότητα στον αθλητισμό. Δεν υπάρχει ομάδα που κερδίζει συνέχεια. Είχαμε προβλήματα, αλλά εδώ και τρία χρόνια παίζουμε σπουδαίο μπάσκετ. Έχω απίθανη ομάδα, είμαστε πρωταθλητές. Πιστεύω πως όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή, οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Θα παίξω κόντρα στον Λάσο, είναι φίλος μου και τον σέβομαι. Αύριο είναι ο τελικός και είμαι χαρούμενος που θα βρεθούμε εκεί, ύστερα από αυτή την μεγάλη σεζόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις κατοχές των δύο ομάδων στους ημιτελικούς, ο Αταμάν εξήγησε: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Δεν νομίζω πως το χθεσινό ματς θα επηρεάσει το αυριανό. Ο τελικός είναι κάτι άλλο. Το δικό μας στυλ δεν θα αλλάξει. Βέβαια, αν παίξει ο Ερτέλ, μπορεί να αλλάξει το πλάνο μας. Η φιλοσοφία δεν αλλάζει, δίνει μεγάλη ελευθερία στην ομάδα και στα γκαρντ μου. Θα είναι σημαντικές οι τακτικές λεπτομέρειες. Έχω τη φιλοσοφία μου και σπουδαίος παίκτες στην περιφέρεια. Τους δίνω μεγάλες ευθύνες».

Για τους Λάρκιν και Μίτσιτς, ο προπονητής της Εφές εξήγησε: «Έχω παίκτες πρωταθλητές. Απολαμβάνουν να παίζουν αυτή την τακτική, αυτό το σύστημα τόσο ο Λάρκιν όσο και ο Μίτσιτς. Μερικές φορές αποφασίζω ποιος είναι πιο καυτός. Ο Λάρκιν είχε ένα θέμα τραυματισμού και δεν είχε την ίδια ένταση στο τέλος με το πρώτο ημίχρονο. Αισθάνθηκα στο timeout πως ο Μίτσιτς ήταν πιο έτοιμος για να πάρει το σουτ και προσπαθήσαμε να παίξουμε iso με τον Σλούκα. Χρησιμοποιήσαμε ένα pick’n pop για να επιτεθούμε στον Βεζένκοφ. Δεν του είπα να σουτάρει, οι παίκτες μου παίρνουν τις αποφάσεις. Νωρίτερα είχε χάσει δυο – τρεις κατοχές, πιο εύκολες από την τελευταία. Όμως, στο τέλος το έβαλε. Το θέμα είναι πως διαβάζει το παιχνίδι. Τα τελευταία τρία λεπτά είχαμε κάποια εύκολα σουτ και δεν τα καταφέραμε. Κάποιες στιγμές στο ματς οι δύο τους αποφασίζουν ποιος θα πάρει την ευθύνη. Είναι και φίλοι. Γνωρίζουν πως θα διαχειριστούν τις καταστάσεις προς όφελος της ομάδας».

Ο Βασίλιε Μίτσιτς δήλωσε για το νικητήριο τρίποντό του κόντρα στον Ολυμπιακό: «Ειλικρινά περίμενα να μου κάνουν φάουλ ή να το κερδίσω. Είχα αστοχήσει νωρίτερα σε βολές. Όταν είδα ότι δεν θα γίνει φάουλ, είχα στο μυαλό μου το ματς στον Πειραιά και να σουτάρω στο τέλος. Εκεί βιάστηκα να σουτάρω (σ.σ. λέι απ άστοχο) και τώρα ήθελα να μιμηθώ το buzzer beater του Σλούκα. Δεν ήταν τόσο καθαρό το σουτ που πήρα, αλλά ευστόχησα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σέρβος γκαρντ της Εφές πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ και την ομάδα μου που τα κατάφερε για μία ακόμα φορά. Είναι μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία, ένα προνόμιο για μας να διεκδικούμε ξανά τον τίτλο. Οι δύο ομάδες είχαν σπουδαία σεζόν κι είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Η εμπειρία αυτή είναι μοναδική. Είχαμε διακυμάνσεις στην απόδοση μας, σε μία περίεργη σεζόν. Ξυπνήσαμε την κατάλληλη στιγμή όμως. Έπρεπε να αλλάξουμε κάτι στην ομάδα. Κάθε μέλος της ομάδας έχει τις ευθύνες του. Έπρεπε να ανεβάσουμε το ρυθμό μας, να βελτιωθούμε ως μονάδες και μετά ως σύνολο και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Αυτό έλεγα. Όπως η Ρεάλ έτσι κι εμείς έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Είναι μία σπουδαία ιστορία αυτή που ζούμε στην Έφες».

Ο Μίτσιτς δεν ξέχασε να αναφερθεί και στην πατρίδα του, Σερβία: «Βρήκα ένα τρόπο να βοηθήσω την ομάδα μου και να τελειώσω το ματς. Είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ τη Σερβία και ειδικά σε αυτήν την πόλη. Θεωρώ πως έθνος έχουμε τέτοια νοοτροπία, να παίρνουμε την ευθύνη πάνω μας. Από μικρός το έκανα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης