Πανέτοιμοι για τον ημιτελικό με τη Μονακό (19/5, 18:00, Novasports Prime) στο φάιναλ φορ του Κάουνας, πνευματικά και σωματικά, δήλωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, πριν την πρώτη προπόνηση στη Zalgirio Arena, εν όψει του πιο σημαντικού αγώνα τους έως τώρα στη Euroleague φέτος. Οι «ερυθρόλευκοι» παραδέχτηκαν την αξία της αντιπάλου τους, κατέθεσαν τη δίψα τους για την πρόκριση και εστίασαν στον έλεγχο του ρυθμού και στα ριμπάουντ ως τα «κλειδιά», για να βρεθεί στον τελικό της Κυριακής η ομάδα του Πειραιά.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Σάσα Βεζένκοφ είπε: «Ο τρόπος διαχείρισης για την πίεση που υπάρχει ενόψει του ημιτελικού: «Δεν μετράει τίποτα απ’ ό,τι έγινε μέχρι τώρα. Είναι ένα διαφορετικό τουρνουά, είναι τέσσερις ομάδες σε υψηλό επίπεδο, με καλούς παίκτες, με εξαιρετικούς προπονητές, όλοι βρίσκονται πανάξια εδώ. Δεν έχει σημασία πόσο καλό μπάσκετ έχεις παίξει, είναι ποιος θα είναι ο καλύτερος σε αυτό το τριήμερο. Δεν υπάρχει πίεση, είναι θέμα να ξεκινήσουμε. Ο καλύτερος θα το δείξει στο παρκέ και θα κερδίσει. Με όποιον αντίπαλο και να παίξεις στο φάιναλ φορ, αν παίζαμε με την Μπάρτσα ή τη Ρεάλ θα γινόταν η ίδια κουβέντα. Η Μονακό είναι μία πάρα πολύ σκληρή ομάδα, με ενέργεια, με ταλαντούχους παίκτες, το δείχνει συνέχεια σε όλα τα ματς. Και πέρσι και φέτος έγιναν ωραία ματς. Η πνευματική μας ικανότητα θα είναι στο 100%. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι και θα είμαστε».

O Κώστας Σλούκας επισήμανε: «Νιώθω ενθουσιασμό, άγχος, ανυπομονησία. Το αξίζαμε να είμαστε εδώ. Πολύ σημαντικό το αυριανό παιχνίδι και είναι σημαντικό για τον οργανισμό του Ολυμπιακού να βρεθεί στο φάιναλ φορ. Κόντρα σε τέτοιες ομάδες μετράει ο έλεγχος του ρυθμού, τα ριμπάουντ. Είναι πολύ αθλητική ομάδα και ταλαντούχα. Έχουμε ατού και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Θέλω να νικήσουμε τη Μονακό πιο εύκολα από τη Φενέρ και να πανηγυρίσουμε την είσοδο στον τελικό».

Ο Αϊζάια Κέιναν υπογράμμισε: «Έχουμε το δικό μας πλάνο για τον ημιτελικό με τη Μονακό, το οποίο θα ακολουθήσουμε και σε αυτό το παιχνίδι. Δεν μας απασχολεί τόσο πολύ τι έγινε στη κανονική διάρκεια. Είναι ένα νέο παιχνίδι. Προσωπικά ανυπομονώ για τον πρώτο μας αγώνα στο πρώτο φάιναλ φορ της καριέρας μου. Έχω παίξει αρκετά παιχνίδια μεγάλης σημασίας στη καριέρα μου, αλλά ανυπομονώ για αυτό για να αγωνιστώ με την ομάδα μου. Θέλω να πως στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στο Κάουνας: «Περιμένω να σας δω όλους αύριο και να μας δώσετε όλη αυτή την ενέργεια που μας δίνετε όλη την σεζόν!”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Γιαννούλης Λαρεντζάκης δήλωσε για την ανάδειξη του Σάσα Βεζένκοφ σε “MVP” της σεζόν: «Θα μας κάνει ένα τραπέζι, δεν το συζητάμε αυτό. Το έχει πει, το ξέρει. Του λέω δημόσια συγχαρητήρια, γιατί πάνω απ όλα είναι φίλος μου. Είμαι περήφανος για εκείνον. Ο Σάσα έχει δουλέψει πάρα πολύ, όπως όλοι μας. Δείχνει πως αν δουλεύεις και πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Είναι ένα παιδί που δεν έχει σταματήσει ποτέ, δεν έχει περάσει λίγα. Είναι μεγάλη επιβράβευση αυτό». Για τις πιθανότητες των τεσσάρων ομάδων να κατακτήσουν το τρόπαιο: «Όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο, για να βρίσκονται εδώ, έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο. Έχουμε δείξει πως αξίζουμε που βρισκόμαστε εδώ». Για το περυσινό φάιναλ φορ στο Βελιγράδι: «Έχουμε σκεφτεί ό,τι έγινε πέρσι ως οδηγό για ό,τι έγινε την πρώτη φορά, για να φύγει η κρυάδα. Φέτος είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Θεωρώ πως είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο». Για τη Μονακό: «Έχει πολύ επιθετικό ταλέντο και παίκτες με ταλέντο στο “ένας με έναν”. Ο ρυθμός θα παίξει σημαντικό ρόλο στον αγώνα».

Τέλος, ο Μιχάλης Λούντζης σχολίασε: «Είναι φανταστικό γήπεδο, μπαίνεις και παθαίνεις την πλάκα σου, τρομερές εγκαταστάσεις, πολύς χώρος για τον κόσμο μας! Είμαστε έτοιμοι, ενθουσιασμένοι, το περιμέναμε πώς και πώς. Σε τέτοια ματς η εμπειρία παίζει κάποιον ρόλο, αλλά χρειάζεται πολλά πράγματα, όπως και η διάθεση και η τύχη. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε προετοιμαστεί, αύριο θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Το γεγονός ότι είμαστε στον ημιτελικό ενός φάιναλ φορ είναι κίνητρο από μόνο του, έχουμε αφήσει πίσω μας το 0/2 με τη Μονακό».  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης