Εύφορη, αυτόνομη, με ιστορία αιώνων η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με μοναδικά αξιοθέατα, εναλλαγή τοπίων, φιλόξενους κατοίκους και εξαιρετική τοπική γαστρονομία.  Στο λιμάνι, μας υποδέχεται η αρχαία Πορτάρα -το μαρμάρινο υπερφυσικό πλαίσιο και από ψηλά το μεσαιωνικό κάστρο.

Μπαίνοντας πιο μέσα στη χώρα του νησιού θα εντυπωσιαστείτε από τους αγέρωχους πύργους με τον πιο διάσημο από αυτούς τον Πύργο Μπαζαίου που είναι κτισμένος τον 17o αιώνα και για αιώνες χρησιμοποιούνταν ως μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Τώρα πια φιλοξενεί πολιτιστικές και πολιτισμικές δραστηριοτήτων, ανάμεσά τους και το διάσημο Φεστιβάλ της Νάξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εξορμήσεις σας στη Νάξο θα βρείτε υπέροχους μεσαιωνικούς οικισμούς και πανέμορφα, ανέγγιχτα από το χρόνο χωριά όπως είναι οι Τρίποδες, το Φιλότι και η Απείρανθος, θα συναντήσετε το βουνό του Δία, τον Ζα αλλά και εύφορες πεδιάδες και μοναστήρια.


 

Τι αξίζει να κάνετε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βόλτα στη Χώρα της Νάξου

Εδώ θα ανακαλύψετε τα ίχνη των αρχαίων Ελλήνων, των Γάλλων και των Ενετών ευγενών της τέταρτης σταυροφορίας. Επισκεφτείτε την τεράστια μαρμάρινη πόρτα του ναού του Απόλλωνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, την λεγόμενη Πορτάρα και περπατήστε στα στενά του μεσαιωνικού Κάστρου που στολίζει το λόφο. Μπορείτε νααπολαύσετε τον καφέ σας στο λιμάνι και να δοκιμάσετε το γνωστό τοπικό λικέρ, το φημισμένο Κίτρο.

Να δείτε τους κούρους γίγαντες

Από τα πιο εντυπωσιακά γλυπτά του νησιού. Πρόκειται για μισοτελειωμένα κολοσσιαία αγάλματα ανδρών -κούρων- που βρίσκονται στις ρεματιές στις Μέλανες και στον Απόλλωνα.

Να απολαύσετε τις γαστρονομικές λιχουδιές της Νάξου

Το νησί είναι ένας γαστρονομικός προορισμός, καθώς παράγει εξαιρετικά προϊόντα. Άλλωστε η Νάξος έχει παράδοση στην τυροκομία αφού παρασκευάζει τη διάσημη γραβιέρα Νάξου, αλλά και το κεφαλοτύρι ή αλλιώς το αρσενικό τυρί. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις ναξιώτικες πατάτες που χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικές λόγω του αμμοαργιλώδους εδάφους πλούσιου σε κάλλιο και φυσικά φεύγοντας πάρτε μαζί σας το φημισμένο Κίτρο, ένα απόσταγμα από φύλλα κιτριάς που θα το βρείτε σε διάφορα χρώματα.

Να επισκεφτείτε την Απείρανθο!

Είναι το στολίδι του νησιού και ένα πολύτιμο πετράδι της ορεινής Νάξου. Οι 10 αιώνες που πέρασαν πάνω από την Απείρανθο δεν πείραξαν τίποτα από την ομορφιά των μαρμάρινων σπιτιών, από τα γραφικά καλντερίμια ούτε φυσικά από το ιδιαίτερο τοπικό ιδίωμα των Απεραθιτών που μοιάζει με εκείνο της Κρήτης. Μαρμαρένια σοκάκια, καμάρες, βενετσιάνικοι πύργοι, πέτρινα διώροφα σπίτια όλα μαρτυρούν την μεγάλη ιστορία του χωριού. Μην ξεχάσετε να καθίσετε σε κάποιο από τα παλιά καφενεία, για να μπείτε για λίγο στην ατμόσφαιρα του χωριού. Εκεί θα βρείτε και πολιτισμικούς χώρους προς επίσκεψη όπως το Αρχαιολογικό, Λαογραφικό και Γεωλογικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη και και τον Υφαντουρικό Συνεταιρισμός Γυναικών.

Να πάτε και στο Γαλανάδο!

Πρόκειται για ένα μικρό χωριουδάκι με θέα στην πεδιάδα του Λιβαδιού και την Χώρα. Στην νότιά του πλευρά, δεσπόζει ο ιδιωτικός ενετικός Πύργος του Μπελώνια. Επίσης, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και το Φιλώτι, με την έντονη ζωή και την Παναγία τη Φιλώτισσα, την Κόρωνο, χτισμένη στην κοιλάδα του ομώνυμου βουνού και τη Δαμαριώνα, με τα παλιά αρχοντικά. Όταν βρεθείτε εκεί, κάντε μία στάση σε κάποια πλατεία και παραγγείλετε ένα ποτήρι από το διάσημο κρασί της ορεινής Νάξου σε κάποιο από τα καφενεδάκια.

Να εξερευνήστε το Σπήλαιο του Ζα

Αν έχετε όρεξη για περιπέτεια, τότε επισκεφτείτε ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία τις ναξιώτικης υπαίθρου: το Σπήλαιο του Ζα, στις πλαγιές του Ζα κοντά στο χωριό Φιλότι με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και ιστορία αιώνων το οποίο σύμφωνα με την μυθολογία αποτέλεσε τόπο γέννησης του Δία.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Αυτό που κάνει την παραλία της Αγίας Άννας ξεχωριστή είναι το μικρό δάσος από κέδρους το οποίο έχει κυριολεκτικά τη βλάστησή του μέσα στην άμμο και μοιάζει με εξωτικό μέρος. Έχει λευκή αμμουδιά και καταγάλανα καθαρά κρυστάλλινα νερά. Στην παραλία υπάρχουν πολύ καλά εστιατόρια με καλό φαγητό, beach bar, καφετέριες και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί μία οικογένεια ή ένα ζευγάρι. Διαθέτει σε όλο το μήκος της ξαπλώστρες, ομπρέλες και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, ιδιαίτερα για windsurfing.

ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Ανάμεσα στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης είναι η παραλία του Αγίου Προκοπίου με ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά. Η πρόσβαση για κάποιον που δεν διαθέτει δικό του μέσο είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν λεωφορεία και ταξί στην περιοχή.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Χώρας. Πρόκειται για μία αμμώδη παραλία με αρκετά ρηχά νερά, προστατευμένη από τους ανέμους και ιδανική για τα παιδιά. Στην περιοχή του Φλοίσβου υπάρχει ένα οργανωμένο αθλητικό κέντρο για θαλάσσια σπορ.

ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ

Η παραλία αυτή εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητές της κυρίως για wind και το kite surf, είναι ιδιαίτερα φημισμένη και για τις μικρές-ιδιωτικές παραλίες που σχηματίζονται πίσω από τους βράχους και είναι ιδανικές για ζευγάρια.

 
 

Ταξιδέψτε στη Νάξο με το World Champion Jet της Seajets το γρηγορότερο ταχύπλοο στον κόσμο!

Mε το υπερταχύπλοο World Champion Jet απολαμβάνετε ένα ταξίδι με ασύγκριτη ταχύτητα, μοναδική άνεση και πολυτέλεια στα ολοκαίνουρια σαλόνια του.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1, το οποίο κοσμεί το κεντρικό αίθριο του πλοίου. Πρόκειται για μία γνήσια Minardi που οδηγούσε ο Jos Verstappen και έκανε την εμφάνισή της σε πίστες τις χρονιές 2003-2004 και το οποίο θα συνοδεύει το World Champion Jet στα ταξίδια του.

 

Δείτε τιμές και δρομολόγια ΕΔΩ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης