Απ’ ό,τι φαίνεται, η Apple ετοιμάζεται να “βάλει μπροστά” την παραγωγή των iPhone 12. Τα επόμενα iPhone που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2020 αναμενόμενα θα τροφοδοτούνται από το νέο chipset της εταιρείας, A14.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του κινεζικού Commercial Times, η TSMC θα είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής των A14 chipsets της Apple για τα iPhone του 2020. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει κατά το 2ο τρίμηνο της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το A14 θα χρησιμοποιεί νέα αρχιτεκτονική στα 5nm και η παραγγελία της Apple φαίνεται ότι συμπληρώνει περίπου τα 2/3 της παραγωγικής γραμμής της TSMC. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι το πρώτο chipset 5nm που θα βγει στην αγορά. Τα iPhone XS του 2018 ήταν τα πρώτα chipsets που κυκλοφόρησαν στα 7nm.

H HiSilicon, το αρμόδιο τμήμα της Huawei για τα chipsets, λέγεται ότι είναι ο άλλος πελάτης της TSMC για τα chipsets των 5nm. Υπάρχει ενδεχόμενο η Huawei να προλάβει την Apple, με τη σειρά Mate 40, που θα ενσωματώνουν τον επεξεργαστή Kirin 1020, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική των 5nm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Snapdragon 865 της Qualcomm και ο Kirin 990 που χρησιμοποιείται στο Mate 30 και θα δούμε και στη σειρά P40, χρησιμοποιούν αρχιτεκτονική στα 7nm.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης