Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2022, η Check Point Software Technologies Ltd , πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως, αποκαλύπτει πώς έχει κάνει μεγάλα βήματα στην αναγνώριση της σημασίας των γυναικών στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας. Η Check Point εργάζεται και πραγματοποιεί καθημερινά δράσεις για την αύξηση της γυναικείας εκπροσώπησης στην εταιρεία της και για την υποστήριξη της αύξησης της γυναικείας εκπροσώπησης στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας.
 

Το 2013, οι γυναίκες κατείχαν μόνο το 11% των θέσεων εργασίας στον κόσμο της κυβερνοασφάλειας, αλλά σύμφωνα με την έκθεση ISC2 Women in Cybersecurity μέχρι το 2020 αντιπροσώπευαν το 24% του εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο. Παρά το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες αναλαμβάνουν θέσεις, από τμήματα R&D (έρευνα και ανάπτυξη) έως τη μηχανική, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενός οργανισμού με ισορροπία μεταξύ των φύλων, η Check Point Software συμμετέχει σε διάφορα συνέδρια και εκδηλώσεις που προάγουν την ποικιλομορφία των φύλων προκειμένου να προσλάβει γυναίκες υποψήφιες. Η εταιρία έχει επίσης δημιουργήσει προγράμματα mentoring όπως το Woman Mentoring Program, μια εκστρατεία ανάπτυξης ηγετικών χαρακτηριστικών για μελλοντικές γυναίκες ηγέτες ή το FIERCE Mentorship πρόγραμμα στις ΗΠΑ.
 

Το Woman Mentoring Program λαμβάνει χώρα στην περιοχή EMEA κάθε έξι μήνες. Λειτουργεί διορίζοντας μια έμπειρη γυναίκα μάνατζερ ή γυναίκα επικεφαλή ομάδας, από διάφορα τμήματα, για να καθοδηγήσει μια λιγότερο έμπειρη γυναίκα (mentee). Πρόκειται για μια συνεργασία μάθησης και ανάπτυξης με αμφίδρομη ανταλλαγή καθοδήγησης και συμβουλευτικής, για την υποστήριξη γυναικών συναδέλφων που επιθυμούν να είναι πιο ικανές στον κόσμο της κυβερνοασφάλειας.
 

Μια άλλη πρωτοβουλία που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία FIERCE, είναι ένα πρόγραμμα στις ΗΠΑ που ονομάζεται FIERCE Mentorship και το οποίο στοχεύει να ενδυναμώσει τις νέες γυναίκες να εμπλακούν στην κυβερνοασφάλεια. Αυτό το φόρουμ προσέγγισης κοινότητας συνεργάζεται με τοπικές κοινότητες και προγράμματα για την παροχή καινοτόμων δραστηριοτήτων που εμπνέουν τα κορίτσια να επιλέξουν και να ακολουθήσουν σταδιοδρομίες που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«H Check Point Software αναζητά και εργάζεται όχι μόνο για την ισότητα αλλά και την κατάργηση της έμφυλης προκατάληψης στον χώρο εργασίας παρέχοντας ίσες ευκαιρίες αλλά κυρίως καλλιεργώντας και στηρίζοντας την κουλτούρα της ισότητας καθημερινά.  Προς αυτή την κατεύθυνση εκτελούμε ειδικά προγράμματα αφιερωμένα στην ανάπτυξη της σταδιοδρομίας όλων των γυναικών υπαλλήλων μας, παρέχοντας διαρκώς ευκαιρίες εκπαίδευσης που τροφοδοτούν την ανάπτυξή τους. Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης  «υψηλής απόδοσης» για την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών στις ομάδες μας και ένα άλλο πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων μηνών που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων με στόχο να δημιουργήσει μελλοντικά διευθυντικά στελέχη  για την εταιρεία μας» δήλωσε η Κωνσταντίνα Κούκου, Cyber Security Specialist, Check Point Software Technologies.
 

«Οι γυναίκες που αριστεύουν αποτελούσαν πάντα ένα κρίσιμο κομμάτι της επιτυχίας της Check Point από την ίδρυσή της και είμαι χαρούμενος που συνεχίζουμε αυτή τη σημαντική παράδοση. Η καλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο βασίζεται στις καλύτερες γυναίκες και άντρες που την παρέχουν και η διαφορετικότητά μας είναι μια ευλογία», δήλωσε ο Gil Shwed, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Check Point Software.
 

Η Check Point προσπαθεί καθημερινά να αυξήσει τη γυναικεία εκπροσώπηση και συνεχίζει να προωθεί εκστρατείες και συνεργασίες με σχετικούς οργανισμούς για να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών σε θέσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία και να τις εκπαιδεύσει ώστε να αυξήσουν τις δεξιότητές τους στην κυβερνοασφάλεια. Περισσότερες από τις μισές ανώτατες θέσεις της Check Point σήμερα ανήκουν σε γυναίκες, τίτλοι όπως Chief Product Officer (CPO), Chief Financial Officer (CFO), Chief Operating Officer (COO) και Chief Commercial Officer (CCO).

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης