Μεγάλη ποσότητα χλωροκίνης έχει παραγγείλει το υπουργείο Υγείας από την Ινδία, καθώς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το συστατικό αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τη χλωροκίνη θα παραλάβουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες στη συνέχεια θα παρασκευάσουν το φάρμακο το οποίο θα διατεθεί στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας. Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόρδα, ο οποίος αποκάλυψε μεταξύ άλλων: «Έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο συστατικά που εικάζεται ότι θα καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις έως τώρα μελέτες, είναι η χλωροκίνη και η υδροξυχλωροκίνη, συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται κατά της ελονοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, στη Γαλλία, είχε χορηγηθεί υδροξυχλωροκίνη σε ασθενείς που νοσούν από τον νέο ιό, οι οποίοι παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην υγεία τους. Επίσης τα αποτελέσματα πολλών μελετών και κλινικών δοκιμών στην Κίνα έδειξαν ότι υπάρχουν ελπίδες να θεραπευτεί ο ιός COVID-19 χάρη σε αυτά τα συστατικά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης