Στην προμήθεια τριών σκαφών κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό και πενήντα περιπολικών οχημάτων με επίπεδη καρότσα τύπου Pick-up, προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας στο πλαίσιο της αναβάθμισης και ενίσχυσης των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τις σχετικές αποφάσεις με την οποία προκηρύχθηκαν οι διεθνείς ηλεκτρονικοί ανοιχτοί διαγωνισμοί υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Τα τρία σκάφη είναι άνω των έντεκα μέτρων κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό, προϋπολογισθείσας αξίας 1.410.000,00 ευρώ πρόκειται να αξιοποιηθούν για την εξυπηρέτηση περιστατικών που άπτονται της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως περιστατικά περίθαλψης προσφύγων στη θάλασσα και εξυπηρέτησης περιστατικών διακομιδής βαρέων πασχόντων ασθενών.

Το ολικό μήκος κάθε σκάφους ανέρχεται σε τουλάχιστον 11 μέτρα, ο αριθμός των επιβαινόντων είναι τουλάχιστον δέκα άτομα ενώ θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών εξοπλισμένο με τον ανάλογο ιατρικό – υγειονομικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο προμηθευτής θα παρέχει εγγυημένη λειτουργία για κάθε σκάφος για τουλάχιστον 6 έτη ή 6.000 ώρες λειτουργίας (ότι συμβεί πρώτο), κατά την διάρκεια της οποίας θα ευθύνεται για την καλή λειτουργία την τεχνική υποστήριξη & συντήρηση του κάθε σκάφους και του εξοπλισμού του. Τα σκάφη θα μπορούν να επιχειρούν κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε αυτόνομα ως μονάδες, είτε σε συνεργασία με τα άλλα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Τα πενήντα περιπολικά οχήματα με επίπεδη καρότσα τύπου Pick-up, είναι προϋπολογισθείσας αξίας 1.750.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των αναλογούντων τελών ταξινόμησης, κρατήσεων και ΦΠΑ 24%). Πρόκειται για σύγχρονα περιπολικά οχήματα, κυβισμού άνω των 1.800 κυβικών εκατοστών, ισχύος τουλάχιστον 150 ίππων, με κίνηση και στους 4 τροχούς, τα οποία θα διαθέτουν επίπεδη καρότσα (τύπου pick up).

Τα οχήματα πρόκειται να διατεθούν κυρίως σε περιοχές με έντονη δραστηριότητα αλιείας, για την επιτήρηση, αστυνόμευση, πρόληψη και καταστολή κάθε παράνομης πράξης αναφορικά με το αντικείμενο της αλιείας, καθώς και σε Λιμενικές Αρχές του Ανατολικού Αιγαίου, για την αντιμετώπιση περιστατικών που σχετίζονται με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Ο προμηθευτής θα δεσμευτεί για εγγυημένη λειτουργία των οχημάτων για 6 τουλάχιστον έτη ή 200.000 χιλιόμετρα (όποιο συμβεί πρώτο), κατά τη διάρκεια της οποίας θα ευθύνεται για την καλή λειτουργία των οχημάτων και του εξοπλισμού τους και θα διενεργεί την προβλεπόμενη συντήρηση οχήματος και εξοπλισμού, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση της υπηρεσίας.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών είναι για μεν τον διαγωνισμό για τα τρία σκάφη η 01-03-2019, για δε τον διαγωνισμό για τα 50 περιπολικά οχήματα η 08-02-2019, στη διαδικτυακή πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι προσφορές και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών.
Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους παρέχονται από τη ∆ιεύθυνση Προμηθειών & Εποπτείας Αποθηκών (e-mail:dipea.b@yna.gov.gr, fax: 2131371361, τηλ. 213-137-4648/4210/1081) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επισημαίνεται ότι οι Διακηρύξεις έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) και στον διαδικτυακό τόπο του ΥΝΑΝΠ (www.yen.gr), ενώ συστημικά είναι διαθέσιμες στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης