Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες: Σπύρος Κανατάς


Το 2014 είναι η χρονιά ορόσημο των 100 ετών από τότε που ιδρύθηκε η μάρκα Maserati. Μία ξεχωριστή – εκκεντρική εταιρεία που ξέρει να κατασκευάζει σπορ αυτοκίνητα για εργένηδες αλλά και οικογενειάρχες. Σε κάθε περίπτωση τα μοντέλα είναι εντυπωσιακά, ποθητά για τον ανδρικό – κυρίως – πληθυσμό, αλλά και ιδανικά για όποια γυναίκα αισθάνεται επιτυχημένη.

Την έκθεση για τα 100 χρόνια της Maserati μπορούν να θαυμάσουν από κοντά οι φίλοι της ιταλικής φίρμας στο ελληνικό μουσείο αυτοκινήτουΕγκαίνια για μία ξεχωριστή έκθεση
«100 χρόνια Maserati», είναι και ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενεί το όπως πάντα φιλόξενο ελληνικό μουσείου αυτοκινήτου και θα έχει διάρκεια μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Σε αυτόν τον μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα χώρο, πολλά μοντέλα της ιταλικής φίρμας βρίσκονται σε κοινή θέα και μπορεί ο καθένας να τα απολαύσει από κοντά. Την έκθεση εγκαινίασε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας Trident cars, Γιώργος Λυμπεράκης, ο οποίος σε συνεργασία με τον ιδρυτή του μουσείου Θεόδωρου Χαραγκιώνη, απέδειξαν γι’ ακόμα μία φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για το αυτοκίνητο. Δεκάδες επίσημοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τόσες πολλές Maserati του χθες και του σήμερα και να συνομιλήσουν με ανθρώπους ακόμα και της «μαμά» Maserati που ταξίδεψαν από την Ιταλία στην Ελλάδα για να γιορτάσουν το μεγάλο αυτό γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

100 χρόνια Maserati...

Η παλαιότερη σπορ μάρκα
Για την ιστορία οι αδελφοί Maserati ίδρυσαν την ομώνυμη εταιρία την 14η Δεκεμβρίου 1914,  δεκαετίες πριν την Ferrari, την Lamborghini, την McLaren ή την Bugatti.

Οι εορτασμοί των εκατοστών γενεθλίων της εταιρείας που χάρισε στους λάτρεις του σπορ αυτοκινήτου την Khamsin, την Ghibli, την Indy, την Mistral  αλλά και έξι γενιές του θρυλικού Quattroporte –  λύκο ντυμένο πριγκίπισσα την ονόμασε ένας guru του χώρου – ξεκίνησαν την 14η Δεκεμβρίου 2013 στην Modena, παγκοσμίως αδιαμφισβήτητη πατρίδα των supercars.

Αξίζει να σημειώσουμε πως παράλληλα με την έκθεση για τα 100 χρόνια της Maserati, οι επισκέπτες του μουσείου έχουν την ευκαιρία να δουν και την μόνιμη πλέον έκθεση “Made by Hellas”, αφιερωμένη σε ελληνικά οχήματα.

Τόσες πολλές Maserati θα δείτε μόνο στο ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου
Αριστερά η Maserati Indy και δεξιά η Maserati Khansin

Η εκπληκτική Maserati 3500GT
Δεκαετίες πίσω...
Οι καμπύλες από την προηγούμενη γενιά της Maserati Quattroporte

Το εμπρός τμήμα από μία Maserati Mistral
Από μικρός στο... σωστό δρόμο!
Καμπύλες...
Maserati 3500 GT και Maserati Mistral
Από αριστερά: Θεόδωρος Χαραγκιώνης, Γιώργος Λυμπεράκης και Saverio Campiglia
Προσκεκλημένοι παρακολουθούν την παρουσίαση, Διακρίνεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης
H τρίαινα είναι το σήμα κατατεθέν της ιταλικής φίρμας

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης 100 χρόνια Maserati
Αυτή την εικόνα θα αντικρύσετε όσοι επισκεφτείτε τον ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου

Από αριστερά: Γιώργος Λυμπεράκης, Μίμης Πλέσσας και ο Θάνασης Γεωργουλάς με φόντο το Maserati Quattroporte Sport GT-S

Η μπλέ μάσκα της Ghibli cup με φόντο μία Khamsin
Από αριστερά: Λεωνίδας Ζωγανάς, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Γιώργος Λυμπεράκης, Πάρις Ποντίκας και Θεόδωρος Κόκκινος
Το πίσω μέρος από μία Maserati Mistral...
Γιώργος Λυμπεράκης και Βασίλης Σαρημπαλίδης
Από αριστερά: Saverio Campiglia, Irene Zanna και Γιώργος Λυμπεράκης δίπλα στη Maserati Indy

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης