Το μικρομεσαίο μοντέλο της VW φαίνεται πως έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες, καθώς μετά τις εντυπωσιακές πρωτότυπες εκδόσεις που είδαμε στο φεστιβάλ του Worthersee, ο οίκος Oettinger παρουσίασε την πιο «ακραία» εκδοχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Golf 500R, αποτελεί δημιουργία του γερμανικού βελτιωτικού οίκου και φέρει ένα ολοκληρωμένο αεροδυναμικό και εξοπλιστικό πακέτο. Το bodykit του αμαξώματος είναι άκρως επιθετικό, περιλαμβάνοντας μεγαλύτερους προφυλακτήρες, αεραγωγούς, φτερά, spoiler, πίσω πτέρυγα, διαχύτη, νέα εξάτμιση και ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών, με ελαστικά Dunlop Sport Maxx.

Οι άνθρωποι της Oettinger, έχουν κάνει εκτεταμένες μετατροπές και στο εσωτερικό, με τα ανθρακονήματα, τις επενδύσεις αλουμινίου, δέρματος και alcantara, να περιβάλλουν όλη την καμπίνα. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μπάκετ καθίσματα και το σπορ τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό του Golf, τοποθετήθηκε ένας 2.5 TFSI κινητήρας με μεγαλύτερο turbo, νέα εισαγωγή, σφυρήλατα πιστόνια και επαναχαρτογραφημένο ECU. Οι αλλαγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα η απόδοση να εκτοξευθεί στους 520 ίππους και τα 680 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Αναβαθμίσεις, έγιναν και στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, όπως στο πλαίσιο, στην ανάρτηση και στα φρένα. Οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες των supercars, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Το απίστευτο αυτό Golf είναι διαθέσιμο προς πώληση, με τον βελτιωτικό οίκο να ζητά το ποσό των 150.000 ευρώ.   
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης