Το κρατικό κανάλι, όπως όλα δείχνουν (αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση), θα μεταδίδει φέτος αλλά και το 2014 τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1. Το πακέτο του κορυφαίου θεσμού μάλλον ήταν δελεαστικό, οπότε η ΕΡΤ «τσίμπησε» την ευκαιρία για να προσφέρει ένα ακόμα ποιοτικό πρόγραμμα τα Σαββατοκύριακα.

Να σημειώσουμε ότι τα προηγούμενα 12 χρόνια η μετάδοση των αγώνων γινόταν από τον Alpha – με εξαίρεση το 2009, όταν και ο ΑΝΤ1 προσπάθησε να εντάξει στο δυναμικό του το πρόγραμμα, αλλά χωρίς επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, η ΕΡΤ θα μεταδώσει όλες τις μάχες του πρωταθλήματος, που φτάνουν σε σύνολο τις 20 (παίζει ο αγώνας στην Τουρκία). Από αυτούς τους αγώνες, σε μαγνητοσκόπηση θα μεταδίδονται όσοι δεν διεξάγονται μεσημέρι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα μεταδίδονται ζωντανά. Για παράδειγμα, το γκραν πρι της Αυστραλίας, που είναι πρωινό, θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο, εκείνο της Ισπανίας που διεξάγεται μεσημέρι, ζωντανά, κ.ο.κ. Η συμφωνία περιλαμβάνει μετάδοση αγώνων την Κυριακή (οι κατατακτήριες δοκιμές δεν θα μεταδίδονται το Σάββατο), ενώ θα υπάρχει και ενημερωτική εκπομπή διάρκειας μίας ώρας πριν από την έναρξη του κάθε γκραν πρι. 

Να θυμίσουμε ότι η ΕΡΤ έχει αγκαλιάσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού από το 2005 μέχρι πέρυσι (με εξαίρεση το 2009) μετέδιδε αποκλειστικά τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC).

Αγωνιστικό Πρόγραμμα Formula 1
17 Μαρτίου Grand Prix Αυστραλίας
24 Μαρτίου Grand Prix Μαλαισίας
14 Απριλίου Grand Prix Κίνας
21 Απριλίου Grand Prix Μπαχρέιν
12 Μαΐου Grand Prix Βαρκελώνης
26 Μαΐου Grand Prix Μονακό  
9 Ιουνίου Grand Prix Καναδά
30 Ιουνίου Grand Prix Μ. Βρετανίας  
7 Ιουλίου Grand Prix Γερμανίας  
21 Ιουλίου –*  
28 Ιουλίου Grand Prix Ουγγαρίας  
25 Αυγούστου Grand Prix Βελγίου
8 Σεπτεμβρίου Grand Prix Ιταλίας
22 Σεπτεμβρίου Grand Prix Σιγκαπούρης
6 Οκτωβρίου Grand Prix Ν. Κορέας  
13 Οκτωβρίου Grand Prix Ιαπωνίας
27 Οκτωβρίου Grand Prix Ινδίας
3 Νοεμβρίου Grand Prix Αμπού Ντάμπι
17 Νοεμβρίου Grand Prix ΗΠΑ
24 Νοεμβρίου Grand Prix Βραζιλίας

* Δεν είναι σίγουρο αν θα διεξαχθεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης